John Travolta bo v filmu The Life And Death Of John Gotti (Življenje in smrt Johna Gottija) upodobil naslovnega (proti)junaka, Travoltova žena Kelly Preston pa njegovo ženo Victorio. Foto: AP
John Travolta bo v filmu The Life And Death Of John Gotti (Življenje in smrt Johna Gottija) upodobil naslovnega (proti)junaka, Travoltova žena Kelly Preston pa njegovo ženo Victorio. Foto: AP
John Gotti mlajši
Mafijčev sin John Gotti mlajši kot svetovalec sodeluje pri snemanju filma, ki naj bi v kinematografe prišel prihodnje leto. Foto: AP

Snemanje filma, naslovljenega The Life And Death Of John Gotti (Življenje in smrt Johna Gottija), se je že začelo v Cincinnatiju v zvezni državi Ohio. Poleg Johna Travolte bo nastopila tudi njegova žena Kelly Preston, in sicer prav v vlogi Gottijeve žene Victorie.

Znano je tudi že, da bo Spencer Lofranco upodobil njunega sina Johna Gottija mlajšega, Stacey Keach pa mafijca Aniella Della Croceja.

Leta 1940 v New Yorku rojeni John Gotti je imel italijansko-ameriške starše, v njegovih zgodnjih najstniških letih se je družina preselila v Sheepshead Bay v Brooklynu. Tam se je z bratoma Petrom in Richardom priključil tamkajšnji ulični tolpi, z Victoro pa se je poročil leta 1962, v zakonu se jima je rodilo pet otrok.

Končno dokončna zasedba filma
Mafijsko dramo načrtujejo že vse od leta 2011 in v tem času se je zvrstilo že kar nekaj igralskih imen, ki bi jih bilo mogoče videti v tem filmu - med njimi so na primer navajali Lindsay Lohan, Ala Pacina in Joeja Pescija. In tudi Connolly ni prva izbira za režijo, saj se je v preteklosti sprva omenjal Nick Cassavetes, za njim še Barry Levinson. Začetek snemanja pa so zamaknile predvsem težave s scenarijem in financiranjem filma.

Ko sin na neki točki noče več po očetovih stopinjah
Zgodba se osredotoča med drugim na težavno razmerje med mafijskim šefom in enim izmed njegovih sinov, ki se je odločil izstopiti iz kriminalnih dejavnosti. John Gotti, ki je bil po mnenju številnih drugi Al Capone, je zaradi svojih kriminalnih dejavnosti končal v zaporu leta 1992, desetletje pozneje pa je za rešetkami tudi umrl v starosti 61 let za posledicami raka. Njegov sin John Gotti mlajši pa je med drugim zaradi izsiljevanja in goljufije v zaporu prebil devet let.

John Gotti mlajši zdaj kot svetovalec sodeluje pri tem nastajajočem filmu o treh generacijah mafijske družine, ki naj bi v kinematografe prišel prihodnje leto.