Misija 3 polni blagajne boljše od dvojke. Foto: EPA
Misija 3 polni blagajne boljše od dvojke. Foto: EPA
Vojna svetov
Vojna svetov je v petih dneh predvajanja prislužila 102,5 milijona. Foto: EPA

Film Toma Cruisa, kjer v glavni vlogi nastopa Jeffrey Abrams, poznan predvsem po vlogah v nanizanki Skrivnostni otok in Alias, se je posebno dobro odrezal v Severni Koreji. Tretji del je tam prislužil 10,2 milijona, medtem ko je dvojka prislužila le 2 milijona. Tudi v Veliki Britaniji je zadnja Misija (10,1 milijona) prinesla več zaslužka od njenega drugega dela (6,8 milijona). V Mehiki razlika v zaslužku med obema filmoma ni tako velika. Tretji del je blagajne napolnil za 3 milijone, drugi pa za 2,5 milijona.

Nemci niso navdušeni
Misija: nemogoče 3 pa ni navdušila Nemcev. Medtem ko je njena predhodnica, Misija: nemogoče 2, zaslužila 7,7 milijona, je trojki uspelo prinesti le 3 milijone. Filmska industrija je opazila, da v Nemčiji ne simpatizirajo s scientološko religijo, ki ji pripada tudi Tom Cruise.

Tom Cruise zavladal z Vojno svetov
Misija: nemogoče 3 ni največji mednarodni uspeh Toma Cruisa. Vojna svetov je lanskega julija v prvih petih dneh predvajanja zunaj meja Severne Amerike prinesla kar 102,5 milijona dolarjev.

Kateri filmi še polnijo blagajne?
Po zasluženem denarju se je prek meja Severne Amerike na drugo mesto uvrstil film Ledena doba 2 z zasluženimi 14,3 milijona ameriških dolarjev. Njen skupni znesek prisluženega denarja v mednarodnem prostoru pa je kar 405,8 miljona.
Sledi ji Film, da te kap 4, ki je že četrti vikend med petimi najbolj gledanimi filmi. Prislužil je 5,4 milijona, skupno 56,8 milijona. Insajder je v 40 deželah prislužil 3,1 milijona dolarjev, za njim pa se je uvrstil film Osem ujetih z 2,8 milijona dolarjev.