Marcia Wallace v špici Simpsonovih ni bila navedena kot del stalne zasedbe, pač pa kot
Marcia Wallace v špici Simpsonovih ni bila navedena kot del stalne zasedbe, pač pa kot "posebna gostja" (special guest appearance), naziv, ki je bil po navadi rezerviran za gostujoče zvezdnike. Foto: YouTube
Wallaceove se morda spomnite tudi iz satirične nanizanke That's My Bush!.

Wallaceova je bila članica zasedbe Simpsonovih že od samega začetka. Leta 1992 je za svojo vlogo zagrenjene, godrnjave učiteljice 4. razreda, ki mora prenašati Bartove potegavščine in ki je bila znana po izreku Delaj, kot mislim, in ne, kot ti rečem (Do what I mean, not what I say) in po svojem lakoničnem "Ha!", dobila tudi nagrado emmy.

Krabapplove v Springfieldu ne bo več
Njen "nenadomestljivi lik" bodo zaradi igralkine smrti iz serije umaknili, je v izjavi za javnost zapisal izvršni producent Simpsonovih Al Jean. "Neznansko užaloščen sem bil, ko sem izvedel za smrt briljantne in mile Marcie Wallace. Radi smo jo imeli vsi pri Simpsonovih. Za vse, ki so jo imeli čast poznati, je to velikanska izguba." (Obenem je Jean poudaril, da to nima nobene zveze z govoricami, da bodo v naslednji sezoni "ubili" enega izmed pomembnejših stalnih likov v seriji.)

Igralska kariera Wallaceove se je začela v 70. letih prejšnjega stoletja v televizijski seriji The Bob Newhart Show, pozneje pa smo jo med drugim lahko gledali tudi v nanizankah Polna hiša, Magnum P.I. in Alf. Med drugim je imela za seboj tudi bitko z rakom na prsih, ki jo je popisala v avtobiografiji Don't Look Back, We're Not Going that Way (2004).

Nadarjenosti igralke ni mogel prehvaliti tudi scenarist in producent Simpsonovih Bill Schultz. "Ikona, legenda in marljiva delavka je," je pred leti povedal v intervjuju za BBC. "Ko animirani lik prevzame nekdo, kot je ona, karakter zaživi v treh dimenzijah; nekaj, kar je prej živelo samo na papirju, postane oprijemljivo."

Harry Shearer, ki v seriji glas posoja učiteljičinemu možu Nedu Flandersu, se spominja "neznanske, pozitivne energije", ki jo je pokojna kolegica nosila s seboj v službo.