Vloga policijskega načelnika v seriji The Wire mu je prinesla prepoznavnost. Foto: IMDb
Vloga policijskega načelnika v seriji The Wire mu je prinesla prepoznavnost. Foto: IMDb

Reddick je umrl v petek zjutraj naravne smrti, kot je sporočila njegova publicistka. Dodatnih podrobnosti ni razkrila. TMZ, ki se sklicuje na policijske vire, pa je zapisal, da so ga našli mrtvega na njegovem domu v Los Angelesu.

Reddick je dobil svojo prvo večjo vlogo kot policijski načelnik Cedric Daniels v HBO-jevi kriminalistični drami The Wire, ki se dogaja v njegovem rojstnem kraju Baltimore.

Lance Reddick. Foto: AP
Lance Reddick. Foto: AP

Vsesplošno hvaljeno HBO-jevo serijo, ki je prava študija neusmiljenega mesta, kjer se policija prepleta s kriminalci in politiki, so predvajali med letoma 2002 in 2008. Serija velja za eno najboljših televizijskih dram.

Igralski kolega Wendell Pierce se je na Twitterju poklonil svojemu soigralcu iz serije The Wire, Reddicka je označil za človeka velike moči in milosti. "Tu si pustil svoj pečat. RIP," je pripisal.

Čez nekaj dni bo sicer izšel četrti del filmske franšize John Wick, v kateri Reddick nastopa v vlogi vodje hotela po imenu Charon – ta je zaveznik glavnega junaka filma Johna Wicka, ki ga upodablja Keanu Reeves.

Nastopil je še v serijah Izgubljeni (Lost), Fringe, Oz, American Horror Story, Bosch ...

Klasično izobražen pianist je leta 2007 izdal tudi džezovski album z naslovom Contemplations and Remembrances.

Z ženo Stephanie, s katero se je poročil leta 2011, je imel sina in hčerko.