Robin Parkinson (v sredini) v prizoru iz serije Alo Alo. Foto: IMDb
Robin Parkinson (v sredini) v prizoru iz serije Alo Alo. Foto: IMDb
Sorodna novica Umrl je Gorden Kaye, nepozabni René iz serije Alo Alo

Leta 1929 rojeni Robin Parkinson je v seriji Alo Alo nastopal v letih 1991 in 1992. Igralski ekipi se je pridružil po smrti igralca Dereka Royla, ki je upodabljal Ernesta Leclerca. Lik, ki se je v spomin gledalcev vtisnil z izjavo "To sem jaz, Leclerc", je bil brat Rogerja Leclerca, ki ga je igral Jack Haig.

Serija, ki v zdajšnjem družbenem ozračju najbrž ne bi zaživela
Glavni junak serije Alo Alo je bil francoski lastnik kavarne René, ki ga je upodabljal Gorden Kaye (1941–2017). Ta se mora v času okupirane Francije med drugo svetovno vojno spopadati z vrsto manjših in večjih težav – tako pri vodenju poslov kot zasebno. René se je v devetih sezonah, kolikor je serija trajala, na vse pretege trudil, da bi pred ženo Edith (Carmen Silvera) prikril vsa skrivna ljubezenska razmerja s svojimi mičnimi natakaricami.

Sorodna novica Alo Alo na udaru cenzorjev zaradi "neprimernosti"

Serija je bila v 80. in 90. letih tako priljubljena, da so postavili tudi odrsko različico Alo Alo. Leta 2016 so začele krožiti govorice o vnovični oživitvi serije, a naj bi bili znotraj BBC-ja že takrat zaskrbljeni, kako bi v novem družbenem ozračju sprejeli like, kot je agent gestapa Herr Flick (Richard Gibson).

Parkinson je nastopil tudi v komedijah Dad's Army, The Young Ones, Rising Damp, Hi-de-Hi! in The Two Ronnies. Nastopil je tudi v epizodah serij The Liver Birds, Terry in June, Whatever Happened to the Likely Lads?, It Ain't Half Hot Mum in The Brittas Empire, piše BBC.

Znan tudi britanskemu najmlajšemu občinstvu
Prav tako je nastopal na odrih West Enda in tudi sicer po Veliki Britaniji. Britanskemu gledalstvu je bil znan tudi kot pripovedovalec otroške oddaje Button Moon, ki so jo snemali med letoma 1980 in 1988. V oddaji so liki, narejeni iz kuhinjskih pripomočkov, v raketi iz pečenega fižola potovali na Luno, narejeno iz gumba.

Novico o igralčevi smrti so sporočili člani njegove družine, ki so v izjavi zapisali: "Robin Parkinson, igralec, znan po Alo Alo in kot glas Button Moona, je mirno umrl v starosti 92 let, z ženo in hčerkama ob strani." Soigralka Vicki Michelle, ki je v seriji Alo Alo upodabljala zapeljivo natakarico Yvette Carte-Blanche, se je Parkinsonu poklonila na Twitterju in ga opisala kot "resnično ljubkega moškega".