Tanya Roberts v filmu Od tarče do smrti ob Rogerju Mooru kot Jamesu Bondu. Foto: IMDb
Tanya Roberts v filmu Od tarče do smrti ob Rogerju Mooru kot Jamesu Bondu. Foto: IMDb

Igralka je na božični večer omedlela. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer so jo priklopili na mehansko predihavanje, a si ni nikoli opomogla, poroča ameriški portal TMZ, ki je novico sporočil prvi. Vendar pa naj njena smrt ne bi bila povezana s covidom-19, so še poročali na TMZ.

Kot Midge Pinciotti v TV-seriji Oh, ta sedemdeseta. Foto: IMDb
Kot Midge Pinciotti v TV-seriji Oh, ta sedemdeseta. Foto: IMDb

Njeno rojstno ime je bilo Victoria Leigh Blum, rodila pa se je 15. oktobra 1955 v zloglasnem newyorškem predelu Bronx. Njena prva igralska vloga je bila leta 1976 v grozljivki The Last Victim.

Od tarče do smrti
Širši javnosti je bila najbolj znana kot Bondovo dekle z imenom Stacey Stutton. V bondijadi je nastopila leta 1985, v filmu Od tarče do smrti je igrala ob Rogerju Mooru kot Jamesu Bondu. V letih 1980 in 1981 je v zadnji sezoni TV-serije Čarlijevi angelčki upodabljala Julio Rogers.

Televizijskemu občinstvu je dobro znana tudi iz serije Oh, ta sedemdeseta, kjer je v 81 epizodah upodobila Midge Pinciotti, mamo protagonistke Donne.

Nazadnje jo je bilo mogoče videti v seriji Barbershop
Igrala je tudi v različnih akcijskih in erotičnih B-filmih, komedijah in slasher filmih. Med drugim je zaigrala v akcijsko-fantazijskem filmu Sheena kot naslovna junakinja Sheena, kraljica džungle. Njena zadnja vloga je bila Elle v seriji Barbershop, in sicer leta 2005.