Pustolovca in arheologa Indiano Jonesa bo znova zaigral Harrison Ford, ki pa pravi, da je to tudi zadnjič.

Pheobe Waller-Bridge je trenutno ena najodmevnejših televizijskih ustvarjalk in igralk. Foto: EPA
Pheobe Waller-Bridge je trenutno ena najodmevnejših televizijskih ustvarjalk in igralk. Foto: EPA

Steven Spielberg, ki je režiral prejšnje štiri filme, bo tokrat režijske vajeti predal Jamesu Mangoldu, ki je predtem režiral filma Logan in Ford proti Ferrariju.

Perspektiva nove generacije
Režiser je ob tem po pisanju Guardiana izjavil, da je hotel "Indyjev bič predati novi generaciji, da v zgodbo vnese svojo perspektivo". Spielberg ostaja producent filma skupaj s Kathleen Kennedy, Frankom Marshallom in Simonom Emanuelom.

Sorodna novica Harrison Ford bo še petič Indiana Jones

Ford je v sloviti vlogi prvič nastopil leta 1981 v filmu Indiana Jones in lov za izgubljenim zakladom. Franšizo v Spielbergovi režiji sta v 80. letih zaokrožila še drugi in tretji del Indiana Jones in tempelj smrti (1984) ter Indiana Jones in zadnji križarski pohod (1989), po skoraj 20 letih pa sta Spielberg in Ford nato znova združila moči leta 2008 pri četrtem delu, filmu Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje, ki je po vsem svetu prislužil več kot 790 milijonov dolarjev, poroča Guardian.

Še neimenovani film, ki bo v kinematografih predvidoma na ogled julija 2022, je imel premiero preloženo že večkrat: nazadnje zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19, film pa je zamenjal tudi več scenaristov.

"Toliko sreče kot sam Indiana Jones"
"Navdušen sem nad začetkom nove pustolovščine, v kateri sodelujem s sanjsko ekipo izjemnih filmskih ustvarjalcev,"
je dejal Mangold. "Steven, Harrison, Kathy, Frank in John so vsi moji umetniški junaki. Ko dodamo še Phoebe, briljantno igralko in kreativni glas ter kemijo, ki jo bo nedvomno prinesla v našo ekipo, se ne morem počutiti drugače, kot da imam toliko sreče kot sam Indiana Jones."

Pheobe Waller-Bridge je trenutno ena najodmevnejših televizijskih ustvarjalk. Je avtorica priljubljenih in nagrajenih nadaljevank, prve sezone TV-serije Ubij Eve, ki jo je napisala po literarni predlogi romanov Luka Jenningsa, in dveh lastnih TV-serij Bolhača ter Crashing, v katerih ima tudi glavno vlogo. Bila je tudi ena od scenaristk za 25. bondijado Ni čas za smrt. Po napovedih bo kmalu zaigrala še v eni seriji, in sicer rimejku filma Gospod in gospa Smith, v kateri bo imela glavno vlogo poleg Donalda Gloverja. Serija nastaja po predlogi filmske uspešnice iz leta 2005, v kateri sta zaigrala Brad Pitt in Angelina Jolie.