Julija, ko je najslavnejša filmska franšiza vseh časov praznovala 30 let, so na obeh straneh Atlantika (tudi pri nas!) oboževalci priredili konvencije. Brez hripavega kralja teme seveda ni šlo. Foto: EPA
Julija, ko je najslavnejša filmska franšiza vseh časov praznovala 30 let, so na obeh straneh Atlantika (tudi pri nas!) oboževalci priredili konvencije. Brez hripavega kralja teme seveda ni šlo. Foto: EPA
George Lucas, Hayden Christensen in storm trooperji
Lucas še ni razkril podrobnosti, v šali pa je pojasnil, da bo TV-serija obravnavala 'življenje robotov'. Foto: EPA

Prezgodaj bi se bilo namreč veseliti, da bo v enournih tedenskih odmerkih mogoče spremljati dogodivščine (ali družinske razprtije?) Luka Skywalkerja, Dartha Vaderja in drugih antologijskih likov – serija bo namreč posvečena stranskim junakom šestdelne filmske sage. “To bo nekaj čisto drugačnega, ampak ideja je dobra in snemanje bo zabavno,” je Lucas obljubil v intervjuju za Los Angeles Times. Zaveda se sicer, da s tem, da je izpustil Skywalkerjeve, tvega izgubo velikega dela oboževalcev, a se je pisanja scenarijev že lotil.

63-letni Lucas se je še pritožil, da televizijski producenti ne razumejo njegove 'vizije'. "Pravijo, da koncept ne sodi v njihove lične male okvirje. No, seveda, če gre pa za Vojno zvezd, jim odgovarjam. To ne sodi v noben okvir."

30 let boja proti silam teme
Prvi film, Vojna zvezd: Novo upanje (Star Wars: A New Hope), je v kinodvorane prišel 25. maja 1977, zadnji (Star Wars: Revenge of the Sith) pa leta 2005. Filmi, ki jim je Lucas posvetil skoraj 30 let, dogajajo pa se v galaksiji "daleč daleč stran", so v desetletjih postali pravi fenomen popkulture. Posvečali so jim knjige, stripe, videoigrice, igralne karte in še marsikaj, glavni junaki z Darthom Vaderjem in Lukom Skywalkerjem na čelu pa so se zapisali v filmsko zgodovino. Leta 2005 je revija Forbes ugotovila, da je blagovna znamka Vojna zvezd zaslužila skoraj 20 milijard dolarjev.

Podjetje LucasFilms razvija tudi idejo za animirano serijo s podobno tematiko; dogajanje polurnih risank bo postavljeno v čas po dogodkih iz Napada klonov in pred Maščevanje Sitha.