Vojna klonov je bila s proračunom 120 milijonov dolarjev najdražji del Vojne zvezd, kar so jih kdaj posneli. Foto:
Vojna klonov je bila s proračunom 120 milijonov dolarjev najdražji del Vojne zvezd, kar so jih kdaj posneli. Foto:
Maščevanje Sitha je del sage z najvišjim "krvnim davkom": pred našimi očmi umre kar 115 likov.

"Sto odstotkov svoje energije trenutno posvečamo filmu Vojna zvezd: Epizoda VII," sporoča objava na spletni strani podjetja Lucasfilm. Že prejšnji teden se je sicer razvedelo, da so režijo filma - prvega v trojici preddelov - zaupali J. J. Abramsu. To bo prva filmska vrnitev v "galaksijo daleč, daleč stran", odkar je podjetje Georgea Lucasa oktobra lani za dobre štiri milijarde dolarjev odkupila korporacija Disney.

"Pri Lucasfilmu smo se odločili preložiti jesenski izid Epizod II in III v 3D-ju," torej izvemo iz izjave za javnost. (V izjavi sicer ni pisalo, ali ima odločitev kakšno zvezo z dejstvom, da 3D-obdelava Epizode I (Grozeča prikazen) ni naletela na pretirano navdušen sprejem: številni oboževalci sage so potezo videli kot zgolj znak Lucasove grabežljivosti.

"Glede na nedavni razvoj dogodkov - lotili smo se nove trilogije Vojne zvezd - bomo vso svojo energijo posvetili Epizodi VII, da bi tako zagotovili kar najboljšo izkušnjo za naše oboževalce. Nove podatke o izdaji 3D-različic bomo objavili pozneje." Film Vojna zvezd: Epizoda VII je napovedan za leto 2015.

Nov film vsaki dve leti
Pri Disneyju sicer pripravljajo trilogijo; George Lucas scenarijev za filme ne bo napisal, naj bi pa pri projektih sodeloval kot svetovalec. Nalogo so zaupali Michaelu Arndtu, možu, ki je napisal Svet igrač 3, Našo malo mis, Pogum in pa drugi del Iger lakote, ki je trenutno še v poprodukciji. Osmi in deveti del franšize bosta sledila v "dve- ali triletnih intervalih".