Filmski junaki bodo pod okriljem leva znova reševali pravljično deželo. Foto:
Filmski junaki bodo pod okriljem leva znova reševali pravljično deželo. Foto:
Zgodbe iz Narnije
Zgodbe iz Narnije so se izkazale za pametno poslovno potezo. Foto: Reuters

Scenarij sicer še ni napisan, skoraj gotovo pa je, da bo film Kronike iz Narnije: Princ Kaspijan prav tako kot prvi del (Lev, čarovnica in omara), režiral Novozelandec Andrew Adamson. Tudi igralska zasedba bo, vsaj glede glavnih junakov, ostala ista, snemanje pa naj bi se začelo še letos.

Treba je misliti na prihodnost
Snemalni hiši Walt Disney Pictures in Walden Media, ki si bosta delili stroške visokoproračunske produkcije, bi film radi videli v kinematografih okoli božiča leta 2007 in tako ponovili zimsko pravljico, ki so jo z visokim zaslužkom prvega dela pričarali decembra lani.

Film je namreč prislužil skoraj 638 milijonov dolarjev in postal najdobičkonosnejši Disneyjev neanimirani film vseh časov zunaj meja domovine. S prestola je izrinil Pirate s Karibov ter z mesta za njimi apokaliptični Armagedon. Za nameček si je prvi del Kronik iz Narnije ta teden prislužil tri nominacije za oskarja, med drugim tudi tisto za najboljše posebne učinke.

Dinastični boji v Narniji
Knjižna predloga še nerojenega filma, roman C. S. Lewisa, je izšla leta 1951 in je druga iz serije sedmih knjig o deželi Narniji. Tudi zdaj se zgodba vrti okoli otrok Pevensie, ki jih znova zanese v deželo Narnijo, kjer morajo pomagati strmoglaviti novega tirana, krvoločnega kralja Miraza. Naslovni junak princ Kaspijan je namreč zakoniti dedič prestola in lahko si mislimo, da na koncu do njega tudi pride.