Leta 2022 bomo Chrisa Evansa poslušali v Pixarjevi animaciji Ken Kozmoblisk (ne gre za lik iz Sveta igrač, ampak za
Leta 2022 bomo Chrisa Evansa poslušali v Pixarjevi animaciji Ken Kozmoblisk (ne gre za lik iz Sveta igrač, ampak za "resničnega" astronavta, po katerem je bila narejena igrača.) Foto: AP

Filmski blog Deadline sicer ni dobil uradne potrditve, samo informacijo, da je Chris Evans tik pred tem, da podpiše pogodbo za še eno ponovitev vloge Steva Rogersa, t. j. Stotnika Amerike. V pogodbi je bila nato možnost podaljšanja še za en dodaten film.

Sorodna novica Maščevalci: Zaključek

Deadlinovi viri poročajo, da zelo verjetno ne bo šlo za samostojen film o Stotniku Ameriki prej za tako gostovanje, kakršna je dobil Robert Downey Jr. po spektaklu Iron Man 3 (kot stranski lik se je pojavil v blockbusterjih Stotnik Amerika: Državljanska vojna in Spider-Man: Vrnitev domov.) Studio Marvel uradno vesti še ne komentira.

Vse skupaj je malo bolj zanimivo tudi zato, ker je Evans v preteklih letih tako zelo glasno in odločeno zatrjeval, da bo po blockbusterju Maščevalci: Zaključek Stotnika Ameriko upokojil. "Bolje je, da stopiš z vlaka, preden te porinejo z njega," je leta 2018 pripomnil v intervjuju za The New York Times.

Studio je tem željam svojo vizijo očitno prilagodil: Rogers je čisto na koncu zadnjega filma v simbolični gesti svoj ščit predal Falconu, ki ga igra Anthony Mackie.

Korporacija Disney je pred nekaj meseci Evansu predlagala idejo vrnitve v Marvelovo filmsko vesolje, poroča Deadline, in postopoma se je igralec za ponudbo zares ogrel. Načinov, kako ga pripeljati nazaj, je veliko in tudi niso brez precedensa. V zadnjem času je več igralcev priložnost za poglobitev svojih likov dobilo v obliki samostojnih serij na platformi Disney+. Iz Marvelovega filmskega vesolja sta se tako že oz. se bosta rodili seriji WandaVision in Falcon and the Winter Soldier.

Z vstopom v Marvelovo filmsko vesolje je Chris Evans pred leti podpisal pogodbo za šest filmov ‒ in jo nato podaljšal še za enega, Zaključek. Foto: IMDb
Z vstopom v Marvelovo filmsko vesolje je Chris Evans pred leti podpisal pogodbo za šest filmov ‒ in jo nato podaljšal še za enega, Zaključek. Foto: IMDb

Z nadaljevanjem filma Doktor Strange se bodo pri Marvelu prvič podali tudi na področje multivesolj, kar pomeni, da bi lahko liki iz različnih franšiz, obdobij in zgodb lahko sobivali skupaj na platnu.

Na vest se je z duhovitim tvitom že odzvala igralka Jamie Lee Curtis: "Lahko igram tvojo mamo? V vsakem filmu, kjer boš nastopil?" Treba je namreč vedeti, da sta mamo in sina igrala v detektivki Nož v hrbet. "To gre v pogodbe," je odgovoril Evans. Pred tem je sicer tvitnil, da je vse skupaj "tudi zanj novica".