Gre za ene izmed najbolj prodajanih knjig spominov, v katerih sledimo življenju Michelle Zauner, sicer znane japonske glasbenice, ki ustvarja indierock.

Will Sharpe je zaigral ob Aubrey Plaza v uspešnici Beli lotos. Foto: EPA
Will Sharpe je zaigral ob Aubrey Plaza v uspešnici Beli lotos. Foto: EPA

Kot so sporočili iz produkcijske hiše, se bo Sharpe lotil zgodbe o odraščanju dekleta deloma korejskih korenin, ki se vrne v mestece Oregon, da bi skrbela za svojo korejsko mater. Projekt nastaja pod okriljem Amazona.

Crying in H Mart sledi zgodbam Zauner in njene kritične matere Chong-mi, ki se trudita razumeti druga drugo prek vseh kulturnih ovir, in se učita videti in sprejemati druga drugo skozi formativno moč glasbe in živahnega okusa korejske kuhinje, piše spletni portal IndieWire.

Zauner prav tako zaseda vlogo pri skladanju glasbe – napisala naj bi izvirno pesem ali dve, ne pa tudi ustvarila celotne glasbene podlage. Sharpe je pred tem sodeloval z Amazonom pri filmu The Electrical Life of Louis Wain, ki ga je režiral in bil soscenarist. Bil je tudi režiser pri miniseriji Landscapers in mračni komično-dramski seriji Flowers. V obeh projektih je igrala Olivia Colman. Trenutno režiser nastajajočega filma igra v BBC-jevi seriji Giri/Haji.

Sharpe je za revijo People, kjer so prvi poročali o filmu, povedal, da ga je delo Crying in H Mart globoko pretreslo, tudi zato, ker je napol Britanec in napol Japonec in je velik del otroštva preživel v Tokiu.

"Nekateri opisi časovnega zamika v družinski kuhinji so se mi zdeli zelo znani," je dejal Sharpe. "Ugotovil sem, da se zdi univerzalen v svoji specifičnosti ... saj je tako ljubeče podrobno opisana izkušnja odraščanja ob korejski hrani in kuhanju korejske hrane."

"Njegova zmožnost, da poišče humor in milino v tragediji vsakdana, in njegova osebna izkušnja, saj je odraščal med dvema kulturama, ga postavljata v položaj popolnega režiserja tega filma," pa je dodala Zauner v izjavi za People.