Film je v Portorožu dobil vesno za režijo. Foto: RTV SLO
Film je v Portorožu dobil vesno za režijo. Foto: RTV SLO
Prizor iz filma.
Prizor iz filma. Foto: RTV SLO

Film, ki je nastal v produkciji Igranega programa TV Slovenija, je pred dnevi dobil vesno za najboljšo režijo na filmskem festivalu v Portorožu. Svetovno premiero pa bo dočakal na omenjenem festivalu, ki bo potekal od 11. do 20. oktobra v Varšavi. Sprejet je bil v tekmovalno sekcijo prvencev Competiton 1-2.

V filmu spremljamo zgodbo 19-letnega Luke, ki odhaja iz mladinskega doma, edinega zatočišča, kjer je preživel zadnjih devet let, zapuščen od mame in sorodnikov. Njegova želja je, da odkrije, kje je pokopan njegov oče. A pri iskanju odgovorov iz preteklosti izve za družinsko skrivnost, ki ga šokira. Tako spozna, da je njegovo edino zatočišče ljubezen do Ajde, živahnega dekleta, ki ga spozna v službi, a ona pred njim skriva svoje prave občutke. Luka kmalu ugotovi, da ima tudi ona svojo družinsko skrivnost.

Film po motivih r
omana Orlanda Uršiča

"Zapelji me je portret mladih ljudi, ki edino zavetje najdejo, ko stopijo skupaj, vendar jih usoda pogosto vleče na nasprotne strani. Film je nastal po motivih romana Orlanda Uršiča Gosposka, mater si ozka," so še navedli ustvarjalci filma.

In kakšna je igralska zasedba? V vlogi Luke se predstavi Janko Mandić, Ajdo igra Nina Rakovec. Igralsko ekipo sestavljajo še Nataša Barbara Gračner, Peter Musevski, Dario Varga, Primož Pirnat in Gregor Zorc.

Ste že videli Nedima?
Režiser Marko Šantič se je rodil v Splitu, na ljubljanskem AGRFT-ju pa je diplomiral leta 2008. Zapelji me je njegov celovečerni prvenec, pred tem pa je posnel vrsto kratkih filmov, med njimi tudi Srečno pot Nedim, ki je prejel več nagrad, nominiran pa je bil tudi za nagrado Evropske filmske akademije.