Mark Ruffalo je v zadnjem času eden izmed tistih igralcev, ki jih kličejo tako za 'blockbusterje' (Maščevalci) kot za
Mark Ruffalo je v zadnjem času eden izmed tistih igralcev, ki jih kličejo tako za 'blockbusterje' (Maščevalci) kot za "resnejše" filme (The Normal Heart, Foxcatcher). Foto:
Jedro težave je verjetno vztrajanje Cerkve pri nezmotljivosti božjih poslancev na zemlji, ki jim torej ni treba odgovarjati nobeni posvetni oblasti. Foto: Nada Žgank

Režiser napovedanega filma o prikrivanju spolnih zlorab otrok v ameriški Katoliški cerkvi Tom McCarthy se za sodelovanje dogovarja s samimi znanimi igralci: Markom Ruffalom, Michaelom Keatonom, Rachel McAdams, Aaronom Eckhartom, Lievom Schreiberjem in Stanleyjem Tuccijem.


V filmu z naslovom Spotlight bodo po korakih sledili zgodbi skupine raziskovalnih novinarjev časopisa The Boston Globe, ki so razkrili, kako je bostonska nadškofija prikrivala zlorabe otrok, ki so jih zagrešili duhovniki.

Ruffalo in McAdamsova naj bi po prvih neuradnih podatkih igrala novinarja, ni pa še znano, katere vloge naj bi zasedla Keaton in Tucci. Spotlight bo McCarthyjev peti celovečerec. Najbolj znan je njegov prvenec, melanholična drama The Station Agent (2003), še letos pa v kinematografe prihaja s komično dramo The Cobbler z Adamom Sandlerjem v glavni vlogi.

Prispevek, za katerega je leta 2003 časopis prejel Pulitzerjevo nagrado, je leto prej privedel do odstopa kardinala Bernarda Lawa.