Vampirji so v njeni preteklosti - zdaj se Kristen Stewart ukvarja z duhovi. Foto: Reuters
Vampirji so v njeni preteklosti - zdaj se Kristen Stewart ukvarja z duhovi. Foto: Reuters

Po izteku prve uradne projekcije za novinarje in javnost so se iz avditorija, po poročanju tiskovnih agencij, slišali žvižgi in vzkliki. Cansko občinstvo, ki slovi po svojem nediplomatskem izražanju nezadovoljstva nad prikazanimi filmi, je bilo menda jezno zaradi odprtega konca filma, v katerem skuša protagonistka - Kristen Stewart igra pariško osebno nakupovalko - stopiti v stik z duhom svojega mrtvega brata.

Lik Maureen (Stewart) med drugim vidi duhove, prejema skrivnostna SMS-sporočila in je priča nasilnemu umoru, skozi ves ta čas pa preživlja "krizo identitete", kot se je na tiskovni konferenci izrazila igralka. "Filmi imajo lastno življenje. Ljudje imajo določena pričakovanja, film pa se nato izkaže za nekaj drugega," je bil stoičen Assayas, ki je s Kristen sodeloval že pri svojem prejšnjem filmu, (kritiško hvaljeni) drami Oblaki nad Sils Mario.

Vsako leto je v Cannesu izžvižgan vsaj en film. Lani je bil na udaru ameriški režiser Gus van Sant oz. njegov film Sea of Trees. "Vsake toliko se mi primeri, da ljudje preprosto ne dojamejo konca," je še pripomnil Assayas, ki je s filmom Personal Shopper požel tudi več pozitivnih kritik. "Hej, sploh pa niso vsi žvižgali," pa je poudarila Kristen, ki letos v Cannesu predstavlja kar dva filma: po rdeči preprogi se je sprehodila že na otvoritveni dan, kot članica igralske zasedbe nove romantične drame Woodyja Allena, Cafe Society.