Busta Rhymes ne sme na snemanje, so odločili newyorški policisti. Foto: EPA
Busta Rhymes ne sme na snemanje, so odločili newyorški policisti. Foto: EPA
New York
New York je videl že veliko prekrškov Buste Rhymsa, ki živi podobno razburljivo življenje kot drugi raperji iz Velikega jabolka. Foto: EPA

Newyorška policija se je za to potezo odločila, ker se je ustrašila, da bi udeležba Rhymesa na snemanju lahko ogrozila celotno filmsko ekipo, saj je Busta "prevelik in preveč razvpit zvezdnik". Uradno pojasnilo policije je torej: "To smo storili iz varnostnih razlogov."

Vmešala se je županova pisarna
Snemanje akcijskega trilerja Order of Redemption, ki ga režira Jeff Celentano, glavno vlogo pa ima že nekoliko pozabljeni Tom Berenger, se je v New Yerseyju tako začelo brez 34-letnega raperja, ki je imel tudi v zadnjem času nekaj bližnjih srečanj z možmi v modrem. Uradniki županove pisarne za film, gledališče in predvajanje so sporočili, da so se producenti filma Order of Redemption strinjali, da Busta ne sme priti na snemanje, režiser pa o tem močno dvomi. Celentano je pojasnil, da se mu zdi odločitev policistov "zelo nepoštena do Rhymesa". Dodal je še: "Busta je neverjetno profesionalen že od začetka tega projekta. To je velika izguba za mesto New York". Newyorški dnevnik New York Times je zapisal, da producenti filma "niso uspeli zagotoviti dodatnih sredstev, potrebnih za varovanje filmske ekipe".

Raper ves čas jezi policijo
Raper je newyorško policijo pošteno razkuril lani, ko ni hotel povedati ničesar o umoru svojega telesnega stražarja Israela Ramireza, ki so ga ustrelili med snemanjem Bustovega videospota. Rhymes je bil polet tega v zadnjih petih letih kar štirikrat obtožen zaradi telesnega napada. V Brooklynu rojeni glasbenik, ki bo spomladi izdal osmi studijski album z naslovom Before Hell Freezes Over, je nastopil že v številnih filmih. Najbolj opazni vlogi je po mnenju kritikov odigral v filmih Shaft in Finding Forester, v katerem se je pridružil Seanu Conneryju in F. Murrayju Abrahamu.