Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hednov film o dveh sestrah, ki se odpravita na zimski potapljaški izlet na Norveško, nato pa gre vse skupaj hudo narobe, je prvi projekt, ki ga bodo posneli v novem podvodnem studiu, pred kratkim odprtim v Belgiji.

Studio vključuje devet metrov globok bazen, zgrajen posebej za snemanje filmov, ima tudi premična tla, kar pomeni, da prizorišča, zgrajena na suhem, nato spustijo pod vodo. Z žerjavi v bazen potopijo plovila in druge rekvizite, igralcem in ekipi pa je ves čas na voljo izurjena ekipa.

Kot je povedala Karen Jensen, soustanoviteljica studia Lites na obrobju Bruslja, k njim prihajajo producenti in filmarji, ki že nekaj let "sedijo" na kakem scenariju, saj se jim je zdel prenevaren za realizacijo. "Tukaj pa ga lahko posnamejo, in to na varen način," pojasnjuje.
Studio Lites ima dve "suhi" prizorišči, ki dopolnjujeta "vodni oder", seveda so si omislili tudi naprave, s katerimi lahko pričarajo učinke valov in vetra, tudi viharjev.

V uvodu omenjeni režiser je prepričan, da bo ta visokotehnološki belgijski studio postal pomemben kraj za snemanje filmov, dodal je: "Prav zabavno je snemati sploh prvo produkcijo tukaj, veselim pa se tudi, da se bom sem vrnil pogledat, kaj vse se bo še dogajalo. Upam, da bo ta kraj obstajal še 100 let."