Steven Spielberg, ki je režiral čisto vse blockbusterje v franšizi Indiana Jones, je v pogovoru za britanski tabloid The Sun že predlani med drugim razkril, da je
Steven Spielberg, ki je režiral čisto vse blockbusterje v franšizi Indiana Jones, je v pogovoru za britanski tabloid The Sun že predlani med drugim razkril, da je "precej prepričan", da bo naslednja (peta) dogodivščina Indiane Jonesa tudi labodji spev za 75-letnega Harrisona Forda v vlogi naslovnega raziskovalca. Ker pa preverjenega recepta ne gre metati stran, Spielberg že zdaj zagotavlja, da bo šla karavana naprej tudi brez slavnega igralca. Foto: Reuters
Sorodna novica Namesto Indiane Jonesa - Indiana Joan? Nastopil je čas, pravi Spielberg

Ford je voditeljici zaupal, da ga ideja o snemanju nadaljevanja Jonesovih dogodivščin veseli, predvsem zato, ker šteje za akcijskega junaka zrelih 77 let. "Te filme je zelo zabavno snemati," je njegova utemeljitev.

Peti del bodo po njegovih besedah najverjetneje začeli snemati poleti, ampak čisto mogoče je, da celo še prej. V pogovoru za CBS Sunday Morning je namreč namignil, da bi prva klapa lahko padla že proti koncu aprila.

Franšiza s 40-letno tradicijo
Če bo peti film o Indiani Jonesu dokončan naslednje leto (premiera je trenutno napovedana za julij 2021), bo v kinematografe prišel 40 let po prvem filmu Lov za izgubljenim zakladom ter 13 let po zadnjem (četrtem) filmu Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje. Naslova za peti film še niso izbrali, izid pa je bil sprva načrtovan za julij leta 2019.

Spielberg je sicer že pred časom poudaril, da si želi peti film o Indiani Jonesu posneti, še preden bi Ford dopolnil 80. rojstni dan. Ford pa je ves čas poudarjal, da v novem filmu brez Spielberga ne želi sodelovati. Foto: IMDb
Spielberg je sicer že pred časom poudaril, da si želi peti film o Indiani Jonesu posneti, še preden bi Ford dopolnil 80. rojstni dan. Ford pa je ves čas poudarjal, da v novem filmu brez Spielberga ne želi sodelovati. Foto: IMDb

Indiano Jonesa si je v bistvu zamislil George Lucas, da bi se poklonil akcijskim filmskim junakom tridesetih let 20. stoletja.

Harrison Ford se je v naslovni vlogi predstavil leta 1981, v uspešnici Lov za izgubljenim zakladom (Raiders of the Lost Ark). Vlogo je ponovil še v Templju smrti (1984), v Zadnjem križarskem pohodu (1989) in nazadnje leta 2008 v Kraljestvu kristalne lobanje. Prvi trije filmi sodijo med najboljše akcijske filme vseh časov, četrti pa ni prepričal niti kritikov niti gledalcev.

Podedovana franšiza
Ford je pred kratkim na premieri svojega novega filma Klic divjine v povezavi z naslednjim Indiano Jonesom pohvalil tudi "zelo dober scenarij", pri katerem je sodeloval Jonathan Kasdan, eden izmed piscev filma Solo in sin scenarista originalnega filma – Lawrencea Kasdana.