Jimmy Kimmel. Foto: EPA
Jimmy Kimmel. Foto: EPA

Znani voditelj je prireditev povezoval že v letih 2012 in 2016, to vlogo pa so mu zaupali tudi za 72. izvedbo dogodka, ki bo 20. septembra. "Ne vem, kje bomo to izpeljali, niti ne vem, kako in pravzaprav zakaj, ampak to bomo storili in jaz bom vodil," je ob novici dejal Kimmel, ki bo imel tudi vlogo izvršnega producenta.

Kot pravijo viri znotraj televizijske mreže ABC, preigravajo vse mogoče scenarije – od virtualne izvedbe dogodka v celoti do osebne udeležbe na prireditvi, ki pa bo letos vseeno vsebovala tudi posamezne "netradicionalne" elemente. Kot poudarjajo, bo odločilni dejavnik zmožnost zagotavljanja varnosti in zdravja ljudi.

Združene države Amerike so trenutno na neslavnem prvem mestu tako po številu okuženih (2,18 milijona) kot po številu smrti (119.000) zaradi covida-19 na svetu.

Emmy je ameriška nagrada za odličnost v TV-produkciji, ki velja za inačico oskarja, grammyja in tonyja. Foto: EPA
Emmy je ameriška nagrada za odličnost v TV-produkciji, ki velja za inačico oskarja, grammyja in tonyja. Foto: EPA

Z domačega kavča

Za zdaj je edina gotova stvar glede izvedbe prireditve torej Kimmel. "On je pravi mojster prireditev, ki ceni to industrijo in njene ljudi. Prav tako pa tudi v teh razmerah vodi svojo oddajo, zato smo prepričani, da bo prireditev izpeljal s srčnim humorjem, ki bo našim televizijskim kolegom in gledalcem prinesel nekaj prepotrebnega optimizma," so dejali pri ABC Entertainment.

Že 18. sezono oddaje Jimmy Kimmel Live 52-letnik vse od marca vodi kar od doma in se je tudi v tovrstni vlogi odlično izuril, kar mu bo gotovo koristilo, če bo tudi podelitev emmyjev potekala brez prisotnosti nagrajencev in občinstva.