Z duetom so se na podelitvi predstavili tudi Jadranka Juras in Šukar. Foto: RTV SLO
Z duetom so se na podelitvi predstavili tudi Jadranka Juras in Šukar. Foto: RTV SLO
Marcel Štefančič jr.
Marcel Štefančič jr. je postal zaščitni znak oddaje Studio City. Foto: RTV SLO
Jože Činč
Najpopularnejša televizijska osebnost je Jože Činč. Foto: RTV SLO
Tone Vogrinec
Vogrinec je pred ZOI v Torinu obiskal tudi MMC RTV Slovenija. Foto: RTV SLO

Viktorja za najboljšo otroško ali mladinsko tv-oddajo so drugo leto zapored prejeli ustvarjalci oddaje Knjiga mene briga, najboljša dokumentarna tv-oddaja je Photo: Joco Žnidaršič, viktorja za najboljšega voditelja informativne oddaje je prejel Marcel Štefančič jr., najboljši voditelj zabavne TV-oddaje je Sašo Hribar, najboljša zabavna oddaja pa je Tistega lepega popoldneva.

Knjiga mene briga drugič zapored

Oglejte si tudi fotozgodbo s podelitve viktorjev.
Televizija Slovenija se je podpisala pod vse oddaje, ki so si prislužile nominacijo za najboljšo otroško in mladinsko TV-oddajo. Za viktorja so se potegovale oddaje Male sive celice, Knjiga mene briga ter Jasno in glasno, kipec pa so domov odnesli ustvarjalci oddaje Knjiga mene briga. Ti so viktorja prejeli drugo leto zapored, v zahvalnem govoru pa so njeni ustvarjalci poudarili, da nagrade niso pričakovali, saj sta tudi drugi dve nominirani oddaji zelo kakovostni.

Strokovni viktor tudi Štefančiču
Strokovnega viktorja za najboljšega voditelja informativne oddaje je prejel Marcel Štefančič jr. Na oder je poslal posebnega zastopnika, ki si ga bomo gotovo zapomnili po najkrajšem zahvalnem govoru (kimanju glave). Člani Akademije viktor so nagrado za najboljšo dokumentarno televizijsko oddajo podelili ustvarjalcem dokumentarca Photo: Joco Žnidaršič, ki ga je pod okriljem Televizije Slovenija posnela režiserka Maja Weiss. Za najboljšo igrano tv-oddajo so razglasili Našo malo kliniko, viktorja za najboljšo informativno oddajo pa so prejeli ustvarjalci oddaje 24 ur.

'Glasbeni viktor' Neishi
Podelitev je potekala v znamenju cirkuške umetnosti in skečev, voditelja (v vlogi Vladislava in Petruške) sta v Cankarjev dom priletela kar z avionom, lahko pa smo videli tudi akrobatsko-plesne točke. Na odru pa sta gostovala tudi Vlado Kreslin in Neisha. Prav slednja se lahko pohvali z viktorjem za najbolj priljubljeno glasbeno izvajalko preteklega leta. V tej kategoriji priljubljenosti, v kateri o nagrajencih odločajo ljubitelji glasbe, je Neisha 'premagala' Omarja Naberja in skupino Siddharta, ki so ostali praznih rok.

Prvi viktor večera za Činča
Tudi tokrat so se Slovenci, ki so preteklo leto v različnih medijih opozarjali nase, za nagrade potegovali v več kategorijah. V kategoriji za TV-osebnost leta smo lahko našli predstavnika TV Slovenija - Lada Bizovičarja in Petra Polesa, vendar pa je bil prvi nagrajenec večera njun tekmec Jože Činč, ki sta mu kipec podelila Jasna Kuljaj in Anžej Dežan. Naziv radijske osebnosti leta je prejel Robert Pečnik Pečo, viktor za najboljšo radijsko postajo pa je odšel Radiu HIT. Prva dobitnica strokovnega viktorja je postala Maja Roš, ki je prejela nagrado za najbolj obetavno medijsko osebnost leta.

Viktor za življenjsko delo Vogrincu
Viktorja za življenjsko delo je prejel starosta slovenskega smučanja Tone Vogrinec, kipec pa mu je podelil lanski lavreat, igralec Jurij Souček. Priljubljeni 'Tona' se je v svojem zahvalnem govoru spomnil dolgoletne kariere, ki je bila vselej povezana z belimi strminami. Vogrinec, ki velja za očeta slovenskih smučarskih uspehov, je dejal, da je izjemno ponosen na uspehe 'naših' smučarjev, ki jih ni malo.

Vabljeni k ogledu klepeta s Tonetom Vogrincem.
Podelili pa so tudi viktorje za posebne dosežke. Te so prejeli ustvarjalci resničnostnega šova Bar in televizija Info TV, ki gledalcem in gledalkam ponuja informativni program.