Letošnji Berlinale bo potekal med 7. in 17. februarjem. Foto: EPA
Letošnji Berlinale bo potekal med 7. in 17. februarjem. Foto: EPA

Film je namreč uvrščen v program Panorama 69. Berlinala, ki bo potekal med 7. in 17. februarjem, so sporočili iz hrvaškega avdiovizualnega centra (Havc). Celovečerec Šivi prinaša zgodbo o dojenčkih, ki so izginili iz bolnišnic v Beogradu. Staršem so povedali, da so otroci umrli, v resnici pa naj bi jih prodali posvojiteljem.

Snežana Bogdanović. Foto: IMDb
Snežana Bogdanović. Foto: IMDb

Navdih za celovečerec so bila pričanja ženske, ki je verjela, da so njenega dojenčka ugrabili. Dve desetletji se je borila, da bi našla svojega sina, ki je živel z novo družino v okolici Beograda, beremo na spletni strani Havca. Glavno protagonistko v filmu upodablja Snežana Bogdanović.

Več kot 300 družin išče otroke
Na spletni strani Havca so navedli tudi izjavo režiserja Miroslava Terzića, da mu je tema pogrešanih otrok postala zanimiva leta 2001, ko je tudi sam prvič postal oče.

"Naša junakinja se je borila proti mnogim sovražnikom, mnogim sumljivim in zlobnim ljudem. Več kot 300 družin poskuša najti svoje otroke. Še noben šiv ni povezan. Dolgo se ukvarjam s to temo in očitno je bil čas, da povem to zgodbo," je dejal Terzić.

Celovečerec Šivi so med drugim sofinancirali Slovenski filmski center ter produkcijski hiši WestEnd Production in Nora Production Group iz Ljubljane.