Foto:
Foto:
Vrsta na avdiciji je bila dolga. Se bo med 1.500 statisti v novem Bondu znašel tudi kdo izmed 45 Slovencev? Foto: avdicija.com
Avdicija za statiste v novem filmu o agentu 007 je tudi v Sloveniji naletela na dober odziv. Foto: avdicija.com

Sicer pa je v Bregenzu v Avstriji potekala avdicija za statiste, ki bodo nastopili v novem filmu o Jamesu Bondu. Udeležilo se je je tudi več Slovencev. Novi film o agentu Njenega veličanstva bodo konec aprila in v začetku maja snemali prav v Bregenzu. Vodja produkcije filma Leonhard Gmür je mesto menda izbral zaradi "spektakularnega odra na vodi".

Za množični prizor v filmu bodo ustvarjalci nove bondijade potrebovali tudi 1.500 statistov, ki bodo kot gledalci opere Tosca zapolnili tribune gledališča. Bo med njimi tudi kateri izmed 45 Slovencev, ki so se poleg udeležencev iz Avstrije, Italije, Švice, Nemčije udeležili avdicije?

45 Slovencev v dolgi (mednarodni) vrsti
Pogoji za udeležbo na omenjeni avdiciji so bili starost med 18 in 70 let, znanje angleškega ali nemškega jezika ter elegantna večerna obleka, primerna obisku opere, v kateri so se predstavili organizatorjem. 45 "nadobudnežev" iz Slovenije se je moralo kljub zgodnjemu prihodu na izbor statistov (uro pred začetkom avdicije) postaviti v vrsto, v kateri je čakalo že okoli 400 ljudi. Sledila sta fotografiranje v večerni obleki in kratek intervju glede posameznikove razpoložljivosti za snemanje. Odgovor iz Anglije bodo morebitni statisti dobili aprila. Nekateri izbranci bodo namesto na tribunah odigrali vlogo varnostnikov in voznikov avtomobilov.

Organizatorju slovenske "bondovske odprave" je uspelo opraviti tudi kratek intervju z vodjo produkcije Gmürom, v katerem je povedal, da se je avdicije že prvi dan udeležilo 1.600 ljudi. Udeleženci so prišli z različnih koncev Evrope: Avstrije, Nemčije, Švice, Italije, Norveške, Švedske, Nizozemske in iz - Slovenije.

Predvsem osebno zadovoljstvo, ne denar
Kaj točno pa bi imeli sodelujoči na avdiciji, če bi jih izbrali, od tega - razen osebnega zadovoljstva? Nina Zivlakovič z agencije avdicija.com je za MMC povedala, da je produkcijska hiša napovedala plačilo 60 evrov na noč snemanja, ki naj bi potekalo od sedem do devet dni - odvisno od tega, koliko časa bodo koga izmed statistov potrebovali.

Predvsem gre pri sodelovanju pri tako velikem filmskem projektu za to, da statisti doživijo dogodivščino in si pridobijo nove izkušnje, torej je na prvem mestu prav - osebno zadovoljstvo.

Na omenjeni agenciji so tokrat prvič organizirali avdicijo za večjo filmsko produkcijo, zaradi velikega odziva pa razmišljajo, da bi se tudi v prihodnosti odločili za kaj podobnega.

Dvaindvajseti film o Jamesu Bondu, v glavni vlogi se bo drugič predstavil "blond Bond" Daniel Craig, v kinematografe prihaja novembra letos.

A. K.