Animirani film, zasnovan kot zgodba o Božičku, v celoti nastaja v Madridu, ustvarja pa ga mednarodna ekipa. Foto: IMDb
Animirani film, zasnovan kot zgodba o Božičku, v celoti nastaja v Madridu, ustvarja pa ga mednarodna ekipa. Foto: IMDb

Gre za animirani celovečerec Klaus v režiji Sergia Pablosa, ki bo predvidoma konec leta na voljo prek Netflixove platforme. Med drugim so ustvarjalci razkrili, da so kot navdih pri ustvarjanju uporabili TV-serijo Kriva pota in film Apokalipsa zdaj Francisa Forda Coppole.

Belobradi izdelovalec igrač
V filmu Klaus mladi skandinavski poštar Jesper naleti na veliko priložnost v karieri, ko mu naložijo, naj pošiljko dostavi v oddaljeno vasico na skrajnem severu. Tam sreča skrivnostnega belobradega izdelovalca igrač, imenovanega Klaus. Pablos je v sredo na posebnem dogodku v sklopu priznanega festivala animiranega filma v Annecyju v Franciji predstavil devet ključnih scen iz Klausa.

"Naš namen ni animacijo vrniti v čas 2D-tehnike"
Animirani film, zasnovan kot zgodba o Božičku, v celoti nastaja v Madridu, ustvarja pa ga mednarodna ekipa, v kateri so nekateri ta hip najbolj nadarjeni svetovni animatorji. Po predstavitvi je bilo mogoče slišati, da film zaznamuje edinstven slog animacije, ki klasično 2D-tehniko animacije, temelječo na risanju na roko, ter proces plastenja podob spaja s sodobnimi tehnologijami.

"Naš namen ni animacijo vrniti v čas 2D-tehnike, temveč to dvigniti na novo raven," je na predstavitvi dejal režiser. Dodal je, da proces, ki so ga razvili, zaznamujejo tudi male, a očarljive nepopolnosti.

Glasove bodo animiranim likom v filmu posodili igralci Jason Schwartzman, Rashida Jones, Joan Cusack, J. K. Simmons in Norm Macdonald, njegova premiera pa je predvidena za praznično obdobje ob koncu letošnjega leta.