Denzel Washington in Frances McDormand. Foto: EPA
Denzel Washington in Frances McDormand. Foto: EPA

V napovedanem filmu se bosta v vlogi neustrašnega vojskovodje Macbetha in njegove žene vživela Denzel Washington in Frances McDormand. Znano je tudi že, da bo film po lastnem scenariju režiral Joel Coen, sicer mož McDormandove.

Joel in Ethan Coen. Foto: EPA
Joel in Ethan Coen. Foto: EPA

Seveda pa je Joel Coen znan tudi kot polovica slavnega bratskega filmskega tandema, ki ga tvori z Ethanom Coenom. Vendar za zdaj ni jasno, ali bo ta sodeloval tudi pri prihajajočem projektu. Brata sta moči nazadnje združila pri filmu Balada o Busterju Scruggsu, ki je bil deležen treh oskarjevskih nominacij.

Znano je že, da bo član ekipe producent Scott Rudin, ki je z bratskim tandemom med drugim sodeloval leta 2007 pri večkratno ovenčani akcijski drami Ni prostora za starce.

Dva dvojna oskarjevca v glavnih vlogah
Dvakratna dobitnika oskarja Denzel Washington in Frances McDormand že imata izkušnje s Shakespearom. Washington se je leta 2005 na Broadwayu prelevil v Julija Cezarja, leta 1993 pa je na velikem platnu upodobil Dona Pedra v filmu Kennetha Branagha Mnogo hrupa za nič.

McDormandova je bila medtem že dvakrat lady Macbeth – v šolski igri, ko je bila stara 14, in pred tremi leti v gledališču Berkeley Rep. Z bratoma Coen pa je med drugim sodelovala pri filmih Krvavo preprosto leta 1984 in Fargo dvanajst let pozneje.

Sorodna novica Liffe: Nauk krvi - Macbeth na velikem platnu

"Zgodba o strasti, ki uničuje vse pred seboj"
Zadnji odmevnejši film o Macbethu je bil posnet pred zgolj štirimi leti. Režiral ga je Justin Kurzel, glavni vlogi sta takrat prevzela Michael Fassbender in Marion Cotillard. "Zgodba o strasti, ki uničuje vse pred seboj, in častihlepnosti sredi razdejane škotske pokrajine," kot so ga opisovali, je prejel večinoma pozitivne kritike.

Pravzaprav so še lani v Veliki Britaniji posneli še en televizijski film o tem neustrašnem vojskovodji, snemanje najnovejše različice pa naj bi se začelo jeseni leta 2020.