25. bondiada bo že peta za Daniela Craiga. In glede na napovedi tudi zadnja. Foto: EPA
25. bondiada bo že peta za Daniela Craiga. In glede na napovedi tudi zadnja. Foto: EPA

Producenti filma o tem britanskem tajnem agentu so se sporočilo o igralski zasedbi in za zdaj še neobstoječem naslovu filma odločili sporočiti prek uradnega profila filma na Twitterju. To pa so storili z Jamajke, kjer je pisatelj Ian Fleming ustvaril lik Jamesa Bonda.

Jamajka, Italija, Norveška in Velika Britanija
Na tem karibskem otoku so že v preteklosti in bodo tudi tokrat snemali podvige tega tajnega agenta. Prihajajoči film se bo pravzaprav začel prav na Jamajki, kjer bo Bond užival na oddihu, je naznanila producentka Barbare Broccoli. Novi film iz franšize bodo razen na Jamajki snemali tudi v Italiji, na Norveškem in v Londonu, so še razkrili ustvarjalci.

Povratniki in novinci
Znano je torej tudi, da se v zasedbo poleg Craiga v glavni vlogi vračajo igralec Ralph Fiennes kot M, ki ga je bilo mogoče videti v filmu Skyfall, Lea Seydoux, ki je nastopila v Spectre, kot Dr. Madeleine Swann in Ben Whishaw kot Q, ki je nastopil že v obeh že omenjenih bondiadah. Moneypenny bo znova Naomie Harris, Rory Kinnear agent MI6, zasedbi se znova pridružuje tudi igralec Jeffrey Wright v vlogi Felixa Leiterja.

Rami Malek bo upodobil glavnega antijunaka Foto: EPA
Rami Malek bo upodobil glavnega antijunaka Foto: EPA

Že utečeni zasedbi se bodo pridružili še Dali Benssalah, Billy Magnussen, Ana De Armas, David Dencik, Lashana Lynch in Rami Malek. Sveži oskarjevec bo igral glavnega antijunaka in je v posnetku napovedal, da bo poskrbel za to, da Jamesu Bondu v novem filmu ne bo šlo vse po načrtih.

Scenarij podpisujejo Neal Purvis, Robert Wade, Scott Z. Burns in Phoebe Waller-Bridge. Režiserja Dannyja Boyla, ki je sodelovanje odpovedal zaradi "ustvarjalnih razhajanj", je septembra lani zamenjal Cary Fukunaga.

Najnovejši film iz te britanske vohunske franšize so sicer spremljale težave in zamude. Po prvotnih predvidevanjih naj bi bil v kinematografih na ogled lani jeseni, a so ga prestavili. Zdaj je napovedan za 8. april 2020.