Richard Madden v BBC-jevi seriji Telesni stražar. Foto: Reuters
Richard Madden v BBC-jevi seriji Telesni stražar. Foto: Reuters

A zdaj se je na samo čelo kandidatov nenadoma povzpel Richard Madden, svežepečeni dobitnik zlatega globusa za najboljšo moško vlogo v BBC-jevi seriji Telesni stražar (Bodyguard).

32-letni Škot, ki se ga bodo slovenski gledalci spomnili po vlogi Robba Starka v Igri prestolov, naj bi bil vroči favorit za novega Jamesa Bonda.

Da gre zares, je nedavno namignil tudi eden od producentov serije Telesni stražar, ki je za Daily Mail povedal, da ustvarjalci serije še niso prepričani, ali bo Madden zaigral tudi v drugi sezoni. "Ne vemo še. Odvisno je, kaj se bo zgodilo z Jamesom Bondom, ne vemo," je dejal producent.

Za vlogo v seriji Telesni stražar je Madden prejšnji mesec prejel svoj prvi zlati globus. Foto: Reuters
Za vlogo v seriji Telesni stražar je Madden prejšnji mesec prejel svoj prvi zlati globus. Foto: Reuters

Avtorji serije so sicer že ob začetku snemanja vedeli, da bi jim Maddenova priljubljenost lahko delala težave.

"James je bil rojen za glavne vloge. In mislim, da je s to vlogo postal še vidnejši in da bi lahko bila odskočna deska za večje projekte. Tako da bi v praksi to lahko pomenilo, da bi nekako morali naš urnik postaviti glede na njegovo razpoložljivost ‒ če bomo sploh imeli srečo, da ga dobimo nazaj," je nedavno povedal režiser Telesnega stražarja Jed Mercurio za Esquire.

Madden je polaskan

To sicer ni prvič, da so se pojavile govorice, da bi bil Madden lahko novi agent 007 ‒ oktobra se je z njim želela dobiti producentka filmov o Jamesu Bondu Barbara Broccoli, a so nato govorice potihnile.

Madden sam je po drugi strani samo vesel, da je v krogu ožjih kandidatov.

"Več kot polaskan sem, da me omenjajo, da me ljudje vidijo v tej vlogi. Zelo mi laska in zelo sem hvaležen. James Bond je pač briljantna zadeva," je dejal novembra. "Raje ne rečem ničesar več, da ne bi česa urekel. Mislim, da je to prekletstvo tega ‒ če o tem govoriš, se ne bo uresničilo."

Madden v Telesnem stražarju igra vojnega veterana s posttravmatskim stresnim sindromom, ki po prihodu z bližnjevzhodnih bojišč dobi mesto vodje varnostne službe britanske ministrice za notranje zadeve.