Vlatko Stefanovski je začel igrati kitaro pri trinajstih letih. Foto: Cankarjev dom
Vlatko Stefanovski je začel igrati kitaro pri trinajstih letih. Foto: Cankarjev dom

Na odru se mu bo med drugim pridružil igralec Rade Šerbedžija.

V CD-ju so zapisali, da bo Stefanovski pripravil "prav poseben večer za ljubitelje kitarske virtuoznosti in izbora najlepših avtorskih in tradicionalnih pesmi iz svojega bogatega koncertnega repertoarja, ki navdušuje že več desetletij".

Preplet bluza, džeza, sodobnega rocka
Stefanovski je začel igrati kitaro pri trinajstih letih. V poznih najstniških letih oziroma sredi 70. let je ustanovil skupino Leb i sol, ki je s svojim prepletom tradicionalnih makedonskih ritmov, džezovskega vpliva in sodobnega rocka postala ena od najslovitejših zasedb na glasbenem prizorišču nekdanje Jugoslavije. Po razpadu skupine v 90. letih prejšnjega stoletja so člani zagnali samostojne glasbene poti.

V svoji bogati glasbeni karieri je izoblikoval lasten prepoznaven slog, obarvan z rockom, bluzom, džezom in balkansko glasbo. Sodeloval je s številnimi priznanimi glasbeniki različnih zvrsti na širšem Balkanu in tudi drugod, kot so Miroslav Tadić, Teodosij Spasov, Stefan Milenković, Gibonni, Vlado Kreslin in Manu Katche. Svoj debitantski solo album Cowboys and Indians je izdal leta 1994.

Nocojšnji koncert v CD je bil prestavljen s 17. aprila, ko so bila koncertna in druga prizorišča zaprta zaradi ukrepov ob epidemiji covida-19.