Bocelli je zapel v mogočni gotski katedrali, ki so jo v Milanu začeli graditi v drugi polovici 14. stoletja. Foto: Reuters
Bocelli je zapel v mogočni gotski katedrali, ki so jo v Milanu začeli graditi v drugi polovici 14. stoletja. Foto: Reuters

Nastop si je v 13 urah prek spleta ogledalo več kot 24 milijonov ljudi. V živo je koncert v vsakem trenutku spremljalo okoli 2,5 milijona ljudi.

Milanski župan Giuseppe Sale je pred dnevi dejal, da bo na tokratnem koncertu v Milanu slavni pevec "ponudil svoj glas vsemu svetu". Lombardija je zaradi koronavirusa najbolj prizadeta dežela v Italiji zaradi koronavirusa.

"Vso svojo energijo bomo usmerili v pogum in zaupanje v to čudovito mesto," je povedal Bocelli. "Nato pa molitev za Milano in za svet zaradi absolutno bolečega, tragičnega in nemirnega dogajanja." Cerkve v Italiji medtem ostajajo zaprte.

Med 28-minutnim nastopom so se na zaslonu vrtele podobe praznih mest po svetu – poleg Milana še Pariza, Londona, New Yorka.

Sloviti italijanski tenorist bi moral prejšnji mesec nastopiti v ljubljanskih Stožicah, a je bil koncert zaradi širjenja novega koronavirusa preložen na 28. november. Na svojem drugem koncertu v Sloveniji, potem ko je novembra 2016 že navdušil občinstvo v razprodanih Stožicah, je želel predstaviti svoj zadnji album Si.