Foto:
Foto:
Trije preostali člani skupine R.E.M.
R.E.M. so že dvakrat nastopili v Sloveniji.

Prvič je Berry za bobne sedel oktobra lani na poroki dolgoletnega tehnika skupine, v soboto pa se je bobnom izognil in je v roke raje prijel baskitaro. Na koncertu skupine Minus 5, v kateri nastopa kitarist R.E.M. Peter Buck, je s člani skupine, ki deluje že dobrega četrt stoletja, zaigral Country Feedback z albuma Out of Time.

Po nekaterih podatkih pa naj bi Buck s skupino Slow Music maja nastopil na kratki turneji po ameriški zahodni obali. Skupina je na glasbenih odrih debitirala lani oktobra, v njej pa ob uveljavljenem glasbeniku koncertirajo še kitarist Robert Fripp, bobnar Matt Chamberlain in klaviaturist Hector Zazou.

Brez Berryja niso več pravi rockerji
Skupina R.E.M. je prvih nekaj let nastopala predvsem na alternativni sceni v domačem mestu Athens v Georgii, kmalu pa se ji je uspelo prebiti med največje glasbene zvezde. Svet je osvojila s pesmimi, kot so Losing My Religion, Everybody Hurts in Shiny Happy People, njen glasbeni izraz pa se je po Berryjevem odhodu precej spremenil. Berry je glasbi skupine dajal rockerski pridih, po letu 1997 pa je preostale člane spet odneslo v alternativne vode.

Skupina le ni razpadla
Čeprav so se ob ustanovitvi skupine odločili, da ob odhodu katerega od članov zasedbo razpustijo, so se namreč po temeljitem razmisleku Mike Mills, Peter Buck in Michael Stipe odločili, da vztrajajo, in izdali album Up, s katerega se je največkrat predvajala pesem Daysleeper. Sledili so albumi Man on the Moon, Reveal in pregled največjih uspešnic, za zadnjega - Around the Sun - pa so številni oboževalci in kritiki dejali, da naznanja vrnitev skupine k rocku.