Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Glasba - Arhiv

Milko Lazar in Kristijan Krajnčan začenjata slovensko turnejo

V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu bodo premierno zadonele nove stvaritve multiinstrumentalistov Milka Lazarja in Kristijana Krajnčana.

Jimi Tenor: od elektronike vse bolj nazaj k akustičnim instrumentom

"V tehnoklubih ne morem več igrati, ker moja glasba ni zadosti "tehno" za turiste, ki prihajajo v Berlin, da bi bili deležni "izkušnje zvirnega tehna"," pove Jimi Tenor, ki je s časom iz elektronske sfere vse bolj plaval k akustičnim instrumentom.

Na 66. Rostrumu je zmagala skladba Petre Strahovnik v izvedbi Simfonikov RTV Slovenija

Skladateljica Petra Strahovnik je slavila na 66. mednarodni skladateljski tribuni Rostrum, enem najpomembnejših svetovnih forumov, kjer vrednotijo posnetke sodobne glasbe. Skladbo so izvedli Simfoniki RTV Slovenija.

Trobilni ansambel Slovenske filharmonije odpira nov cikel SiBRASS

S prvim koncertom v nizu se v Slovenski filharmoniji nocoj začenja tretja serija večerov klasične glasbe društva SiBRASS, ki v ospredje postavlja trobila. Vsak koncert bo ob bok tujim postavil slovenska dela.

Vzhodno od raja - Jugoton: zgodba največje jugoslovanske založbe

V Tehniškem muzeju Slovenije (TMS) v Bistri pri Vrhniki so danes odprli razstavo Vzhodno od raja - Jugoton 1947-1991.

Pojoči Faust v večnem iskanju večne mladosti

"Faust je večna zgodba o iskanju trenutka, resnice, večne mladosti. Gre za vprašanja, ki so aktualna vedno bila in vedno bodo," ob sveži postavitvi opere Faust na mariborskem odru poudarja sopranistka Sabina Cvilak.

Ko se Cerkno prelevi v slovensko džezovsko prestolnico

Čas je za festival Jazz Cerkno, ki znova prinaša širok nabor aktualne džezovske godbe in - kot veleva tradicija - bo poudarek programa predvsem na praksah, ki se džeza lotevajo z modernimi prijemi.

Lucia di Lammermoor kot aluzija na brezčutnost sveta

"Lucia di Lammermoor je zame živeče truplo, vsi navzoči pa skozi celotno opero opazujejo njeno uničevanje," pravi režiser Frank Van Laecke, ki je na oder SNG-ja Opera in balet Ljubljana postavil opero Lucia di Lammermoor.

Simfoniki RTV Slovenija izbrali Straussa in Brahmsa

Srbski violinist Gordan Nikolić bo za abonmajski koncert Kromatika moči združil s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Če nocoj ne boste mogli v Gallusovo dvorano, lahko koncert pride do vas - prek radijskih valov.

Nagradna igra: Z MMC-jem na Drugo godbo

"Druga godba je narejena tako, da skuša vzbujati radovednost, odpirati obzorja, nagovoriti ljudi, da gredo poslušat tiste stvari, ki jih ne poznajo. To je bil vedno naš cilj in tako je tudi letos," pravi vodja programskega odbora festivala Bogdan Benigar.

Zgodovina ljubezni s premiero na velikem platnu Slovenske filharmonije

V Slovenski filharmoniji bo nocoj premiera filma Zgodovina ljubezni režiserke Sonje Prosenc. Projekcijo bosta z glasbenim uvodom in zaključkom pospremila člana dua Silence. Film na redni spored Kinodvora prihaja 16. maja.

Avtoportret: 57 sekund z Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom

Glasbenika Zala Kralj in Gašper Šantl se že čez nekaj dni podajata na evrovizijski oder s skladbo Sebi, v trinajsti epizodi Avtoportreta pa pripovedujeta o tem, kateri skladbi drugih izvajalcev sta posebno zaznamovali njuno glasbeno ustvarjanje.

Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora ob 145-letnici vpisan v register dediščine

Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora, eden najstarejših tovrstnih orkestrov v državi, praznuje 145 let delovanja in tudi vpis v register nesnovne kulturne dediščine.

Dokumentarec o skupini Led Zeppelin, "brez zunanjih glasov ali domnev"

Oboževalci britanskih rockerjev Led Zeppelin si bodo lahko kmalu ogledali prvi uradni dokumentarec o skupini. V čast 50-letnice njene ustanovitve ga pripravlja britanski filmski ustvarjalec Bernard MacMahon.

Radio Študent ali pol stoletja proaktivne radioaktivnosti

Radio Študent, ki se je pred natanko 50 leti porodil iz takratnih študentskih demonstracij, se danes ponaša s tem, da gre za najstarejšo še delujočo neodvisno radijsko postajo na evropskih tleh.

Nagradna igra: Z MMC-jem na koncertni performans De facto (pojdi s seboj)

Z malo sreče in znanja si lahko priigrate vstopnici za performans z naslovom De facto (pojdi s seboj), plod sodelovanja med plesalko in koreografinjo Lejo Jurišić ter skladateljem in multiinstrumentalistom Milkom Lazarjem.

Druga godba s satelitskim dogajanjem v Mariboru

"Ugotovili smo, da je od Ljubljane do Maribora enako daleč kot od Maribora do Ljubljane. Na Drugo godbo so se vozili številni ljubitelji tovrstne glasbe s tega konca države, zato se nam je zdelo prav, da del dogajanja prenesemo sem."

Obletnica rojstva Clare Schumann, po krivici prezrte skladateljice

Septembra bo minilo 200 let od rojstva izjemne nemške koncertne pianistke in skladateljice Clare Schumann, tudi žene skladatelja Roberta Schumanna.

Novi dirigent berlinskih filharmonikov mandat začne z Beethovnovo Deveto

Ruski dirigent Kirill Petrenko se bo v novi vlogi šefa dirigenta Berlinskega filharmoničnega orkestra prvič predstavil 23. avgusta z izvedbo Beethovnove Devete simfonije v Berlinu in nato še dan pozneje na koncertu na prostem - ob Brandenburških vratih.

Dokumentarec o Michaelu Hutchenceu

INXS so v 80. in 90. letih želi svetovno slavo z albumi, kot so Listen Like Thieves, Kick in X, ter skladbami Never Tear Us Apart, Need You Tonight, Devil Inside, New Sensation in Suicide Blonde. Glavni magnet pa je bil prav frontman Michael Hutchence.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...