Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Glasba - Arhiv

Drama Akustika tokrat v družbi glasbenikov Tango Story

Na velikem odru ljubljanske Drame bosta nocoj odmevala tango in poezija. V sklopu Drama Akustike bodo nastopili glasbeniki projekta Tango Story in popeljali od starega tanga iz gostiln in bordelov do novega, klasičnega in modernega tanga.

Borut Smrekar je novi pomočnik direktorice in umetniški vodja zbora v SF-ju

S 1. februarjem je kot umetniški vodja Zbora Slovenske filharmonije (SF) in pomočnik direktorice za zbor mandat nastopil Borut Smrekar.

Žiga Koritnik: "Džez je črno-bel, od nekdaj je bil tak in tako ga tudi sam vidim"

"Glasbeniki so nekakšni urejevalci naših oblakov. Marsikdaj so tudi v moji glavi razvedrili nebo, ko so sicer divjale nevihte,” pravi fotograf Žiga Koritnik, avtor nedavno izdane knjige glasbenih fotografij Cloud Arrangers oziroma Urejevalci oblakov.

Violine in hip-hop: Nagrada Polar letos Grandmaster Flashu in Anne-Sophie Mutter

Ameriški hip-hop pionir Grandmaster Flash in nemška violinistka Anne-Sophie Mutter sta letošnja dobitnika švedske glasbene nagrade polar, ki jo označujejo za Nobelovo nagrado v glasbenem svetu.

Po izboru Johna Zorna nastop Ikue Mori v Cankarjevem domu

Ikue Mori je tokratna izbira Johna Zorna, ki kurira torkove serije koncertov The Stone in Ljubljana, in tako bo ta vsestranska japonska glasbenica s svojim avdiovizualnim šovom nastopila drevi v okviru Cankarjevih torkov.

"Prostranstva improvizacije" s francoskim mojstrom na orglah

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo nocoj nastopil francoski organist mlajše generacije Baptiste-Florian Marle-Ouvrard.

Poslovil se je glasbeni pedagog in zborovodja Mirko Slosar

V 77. letu starosti je umrl primorski glasbeni pedagog in zborovodja Mirko Slosar.

Nova tradicija: mednarodni teden sodobne glasbe v Ljubljani

S projektom Mini opere v CUK-u Kino Šiška se bo drevi začel 1. teden sodobne glasbe Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, s katerim bo akademija začela zaznamovanje 80-letnice delovanja.

Grammyji: Slavje družbenokritičnega rapa in ženske energije

Grammyja za najboljši posnetek in pesem leta, This is America, je dobil Childish Gambino in tako žanru rapa zagotovil zgodovinski zmagi na Grammyjih, prelomen pa je bil tudi kipec za rap album leta, ki ga je prvič domov odnesla ženska: Cardi B.

Lahko po zmagi na prvem tekmovanju Evrovizijskih zborov Slovenija ponovi uspeh?

Potem ko je Slovenija predlani zmagala na prvem izboru Evrovizijskega zbora leta, bo letos uspeh poskušala ponoviti vokalna skupina Jazzva. V Göteborgu nas bo zastopala 3. avgusta.

Nagradna igra: z MMC-jem na festival Elevate v Gradcu

Letošnji, 15. festival Elevate bo potekal med 27. februarjem in 3. marcem ter bo znova zavzel več prizorišč po avstrijski štajerski prestolnici, pri čemer bo osrednje dogajališče znova grajski hrib Schlossberg.

Umrl je Andrija Tomašek, nekdanji vodja pevskega zbora Slovenskega doma v Zagrebu

V Zagrebu je v četrtek v stotem letu starosti umrl znani hrvaški muzikolog, pedagog, kritik in leksikograf Andrija Tomašek. Novico je sporočilo Hrvaško društvo skladateljev (HDS), katerega najstarejši član je bil Tomašek.

Čas je za Ment: ko se glasba druži s svojimi naravnimi zavezniki

"Ment je res hitro postal eden močnejših slovenskih kulturnih dogodkov, ki so mednarodno prepoznavni, o čemer poleg objav v medijih po Evropi priča tudi nagrada Best Indoor & Best Small Festival 2017 po izboru European Festival Awards."

Umrl je priznani R&B-izvajalec z žametnim glasom James Ingram

Dobra dva tedna pred 67. rojstnim dnem je v Los Angelesu umrl priznani glasbenik James Ingram. V svoji glasbeni karieri je sodeloval s številnimi zvenečimi imeni, posnel številne R&B-uspešnice, za svoje delo pa je bil nagrajen tudi z dvema grammyjema.

Tenoristu Matjažu Stopinšku nagrada Sama Smerkolja

Tenorist Matjaž Stopinšek je prejemnik nagrade Sama Smerkolja za leto 2018, ki jo podeljuje Slovensko komorno glasbeno gledališče. Gre za edino nagrado za operne pevce, Stopinšek pa je enajsti prejemnik te lovorike.

Studio Abbey Road, "sanje za vsakega glasbenika", odpira vrata novi generaciji

Platforma Radia BBC, imenovana BBC Music Introducing, bo leots štirim izvajalcem oziroma skupinam omogočila snemanje v slovitem londonskem studiu Abbey Road, kjer so snemali The Beatles, Pink Floyd, Adele in Kanye West.

V Opusu José Carreras pred tretjo vrnitvijo na slovenski oder

Sloviti trije tenorji so nedvomno vtisnili neizbrisen pečat svetovni glasbi, saj so znali približali opero najširšemu krogu občinstva po vsem svetu.

Umrl je filmski skladatelj Michel Legrand, ki je uglasbil vetrnice naših misli

V soboto se je v Parizu v starosti 86 let poslovil z oskarjem nagrajeni skladatelj in pianist Michel Legrand, najbolj znan po pesmi The Windmills of Your Mind in glasbeni podlagi romance iz 60. let Cherbourški dežniki.

V Rogaški Slatini načrtujejo 400 milijonov evrov vreden orglarski center z dvorano in akademijo

Samostojni podjetnik Anton Škrabl iz Orglarstva Škrabl si želi v naslednjih petih letih v Rogaški Slatini zgraditi evropski orglarski center, vreden kar 400 milijonov evrov. Z načrtom je že prepričal občinske svetnike.

Bumfest, edini slovenski mednarodni festival tolkalnih skupin, je znova zavzel Žalec

Tridnevno festivalsko "tolkajanje" odzvanja v Žalcu, kjer se je začel 13. mednarodni festival tolkalnih skupin Bumfest, ki letos prinaša nastope skupin iz ZDA, Avstrije in Slovenije.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...