Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Glasba - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Moskovski komorni orkester bo igral v Narodni galeriji

V okviru Ljubljana festivala bo ob 20. uri v Narodni galeriji nastopil moskovski komorni orkester Musica viva, ki ga vodi Aleksander Rudin.

Iggy Pop: To je album, na katerem drugi umetniki govorijo namesto mene

Ameriški glasbenik Iggy Pop, znan tudi kot pionir punka, bo septembra izdal album, ki pa po njegovih besedah ne bo imel nič skupnega z njegovimi prejšnjimi stvaritvami.

Odmev Enrica Carusa, slovitega izvajalca neapeljske himne O sole mio

Videmsko društvo Filarmonia se vrača v Koper s projektom Tespisov voz, ki je tokrat s koncertom na Titovem trgu posvečen italijanskemu opernemu tenoristu Enricu Carusu.

50 let slavi tudi Bowiejeva astronavtska saga Space Oddity

Julija 1969 je človek prvič stopil na Luno in istega meseca je David Bowie objavil svojo pesem Space Oddity.

"Arsana je še vedno butični festival, a ves čas raste"

Ptuj se bo danes z zagonom osrednjega programa mednarodnega glasbenega festivala Arsana ponovno spremenil v stičišče glasbenih umetnikov z vsega sveta.

Sindikati podprli Marjetico Mahne in pozvali k preklicu njene razrešitve

Sindikati so na podlagi preverb stanja v SF sklenili, da ministra za kulturo Zorana Pozniča pozovejo k preklicu napovedi o razrešitvi direktorice SF Marjetice Mahne.

Pred 60 leti je utihnil glas Billie Holiday, poln bolečine in hrepenenja

"Iste pesmi ne morem peti niti dva večera zapored, kaj šele dve leti ali deset let. Če zmoreš kaj takega, to ni glasba – je vojaški dril ali pa vaja ali jodlanje ali kaj podobnega, ni pa glasba," je nekoč dejala Billie Holiday, ki je umrla pred 60 leti.

Umrl je "beli Zulu", južnoafriški glasbenik in aktivist Johnny Clegg

V Johannesburgu je po večletnem boju s hudo boleznijo umrl Johnny Clegg. 66-letni glasbenik, ki je spajal zahodnjaško glasbo z glasbo plemena Zulu, je bil znan kot glasen kritik apartheida in borec za človekove pravice.

Vlada potrdila kandidaturo Slovenije za gostiteljstvo festivala Europa Cantat

Na seji odbora za državno ureditev in javne zadeve je vlada v veljavni Načrt razvojnih programov 2019-2022 uvrstila mednarodni zborovski festival Europa Cantat. S sprejetim sklepom je vlada potrdila kandidaturo RS za gostiteljstvo festivala leta 2021.

Ljubljana festival: klasični Bach v sodobni preobleki

V sklopu Ljubljana festivala bo danes v SNG Opera in balet Ljubljana gostovala italijanska plesna družba Aterballetto s sodobnim baletnim diptihom Bach project koreografov Jiržija Kyliana in Diega Tortellija.

Marjetico Mahne večinsko podprli zaposleni v SF

Zaposleni v Slovenski filharmoniji (SF) so na internem ocenjevanju vodstva, ki so ga izpeljali v preteklih dveh dneh, večinsko izrekli podporo direktorici Marjetici Mahne.

Na Mittelfestu tudi ljubljanska izvedba baleta Giselle

V Čedadu se nocoj začenja mednarodni festival Mittelfest, ki bo pod naslovom #leadership (vodenje) do 21. julija ponudil vrsto glasbenih, gledaliških in plesnih dogodkov.

Zubin Mehta je za slovo izbral Verdijev Rekvijem

Maestro Zubin Mehta se z nedeljskim koncertom uradno poslavlja z mesta glasbenega direktorja Izraelskih filharmonikov. Svoje kar 5 desetletij dolgo sodelovanje bo sklenil z večerom, na katerem bo z glasbeniki poustvaril Rekviem Giuseppeja Verdija.

Ministrstvo: "SF v nasprotju z drugimi zavodi primanjkljaj samo povečuje"

Na ministrstvu za kulturo menijo, da finančna izguba v SF ni "dediščina" prejšnjega direktorja Damjana Damjanoviča, ampak posledica poslovanja v letu 2018, zato bodo sprožili postopke za razrešitev zdajšnje direktorice Marjetice Mahne.

Začenjajo se tretji Glasbeni večeri pod grajsko lipo

S koncertom vokalnega benda Kreativo se v Kranju začenjajo letošnji Glasbeni večeri pod grajsko lipo. Na dvorišču gradu Khislstein se bo, če bo vreme dopuščalo, v okviru poletnega koncertnega cikla ob sredah do 14. avgusta zvrstilo šest glasbenih večerov.

Z dvigom dubrovniške zastave Libertas se začenjajo 70. poletne igre

Dubrovnik bodo letos prežele že 70. poletne igre. V 47 festivalskih dneh bo na sporedu več kot 80 dramskih, glasbenih, folklornih, filmskih in drugih prireditev. Festival bo nocoj odprl orkester državne opere Spodnje Saške iz Hannovra.

Minister ponuja direktorici SF-ja Marjetici Mahne možnost odhoda v pokoj

Z ministrstva za kulturo so sporočili, da je minister Zoran Poznič direktorici Slovenske filharmonije (SF) Marjetici Mahne ponudil možnost odhoda v pokoj, saj že več let izpolnjuje pogoje za upokojitev.

V prestolnico se nocoj vračata Sergej Krilov in Marcus Miller

Na Ljubljana festival se nocoj vrača violinist Sergej Krilov, ki bo v Slovenski filharmoniji nastopil s Filharmoničnim orkestrom iz Seongnama, v Križankah pa bo večer minil ob zvokih pomembnega basista v džezu, R&B-ju, fusionu in soulu Marcusa Millerja.

Umrl je Joao Gilberto, pionir bossa nove

V Riu de Janeiru je v 88. letu umrl legendarni brazilski glasbenik Joao Gilberto, eden izmed začetnikov glasbenega žanra bossa nova. Svetovno slavo je med drugim požel s svojo izvedbo skladbe Dekle iz Ipaneme.

Scala s premiero Puccinijeve opere v režiji Woodyja Allena

Na odru milanske operne hiše Scala bo nocoj premiera Puccinijeve komične opere Gianni Schicchi, katere režijo podpisuje ameriški filmski režiser, pisatelj in igralec Woody Allen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...