Bob Dylan se je pridružil ekipi majhnega, lokalnega radia, in bistveno povečal krog njihovih poslušalcev. Foto:
Bob Dylan se je pridružil ekipi majhnega, lokalnega radia, in bistveno povečal krog njihovih poslušalcev. Foto:
Damon Albarn
Blur z Damonom Albarnom na čelu so že davno ugotovili, da v življenju za srečo potrebujejo samo kavo in cigarete.

64-letni pevec je letos dobil novo službo. V oddaji Tematska radijska ura (Theme Time Radio Hour) na losangeleški satelitski postaji XM eno uro predvaja skladbe, ki se vrtijo okoli neke izbrane teme. Ta teden si je izbral kavo in oddajo spravil v tek s skladbo Coffee and TV skupine Blur, ki je leta 1999 izšla na plošči 13.

Kave in Blurov je škoda za brezverce
Za uvod je Dylan grenki pijači posvetil manjši slavospev: "Veste, o kavi so nekoč mislili, da je hudičeva pijača. Ko je papež Vincent III. premišljeval o tem, da bi jo prepovedal, jo je sklenil prej poskusiti ... In v trenutku je bil zasvojen. Kavo je na koncu kar blagoslovil, češ da je tako okusna, da je je škoda samo za brezverce." Po prvih taktih Blurov je Dylan pristavil "Tudi sam imam podoben odnos do kave. In do televizije ... In do Blur."

Dylan, ki ima pri ustvarjanju oddaje popolnoma proste roke (tako glede tega, kaj pove, kot glede izbora pesmi), je za rdečo nit svoje ure izbral že tako različne tematike, kot je vreme, ječa, pijača, zakon in ločitev, pri glasbenem izboru pa se večinoma drži starejših datumov.

O komunizmu z Johnnyjem Deppom
No, Dylan tudi v vlogi radijskega voditelja ni izgubil smisla za humor. Na pisno vprašanje poslušalca, ki se je podpisal kot Johnny Depp iz Pariza, kdo je oče komunizma, je pevec odgovarjal v oddaji o očetovstvu. "Oče modernega komunizma je bil Karl Marx, ki je obenem zaplodil tudi sedem otrok, od katerih sta le dva dočakala polnoletnost. Njegov edini sin Frederick Demuth je bil nezakonski otrok. Prav zanima me, če je "očku" pisal ob očetovskem dnevu."