Goffov novi album nosi ime Vale. Foto: Cankarjev dom
Goffov novi album nosi ime Vale. Foto: Cankarjev dom

Koncert si bo mogoče ogledati brezplačno v spletnem prenosu na YouTubovem kanalu Cankarjevega doma, pa tudi na njegovem profilu na družabnem omrežju Facebook.

Cankarjev dom je dejaven na spletu. Foto: BoBo
Cankarjev dom je dejaven na spletu. Foto: BoBo

"Vale je navdušujoče raziskovanje vmesnika med violino in tehnologijo ter med poloma intimnosti in mogočnosti, tako razkošnih, globokih in prostranih kot pokrajina, ki leži v osrčju glasbe, poimenovane po umetnikovi rodni dolini York (Vale of York)," so o Goffovem novem albumu Vale, ki ga bo predstavil na dogodku, zapisali v Cankarjevem domu.

Projekt so oplajala sodelovanja Goffa kot glasbenika in avdioinženirja z umetniki, kot sta Thor Harris in Federico Albanese, ob nastopih po koncertnih odrih Evrope.

Sodelovanje z vizionarji

Že prvi dan delovanja v studiih Vox-Ton je Goff spoznal Adama Wiltzieja – drugo polovico postklasičnih oz. ambientalnih duov Stars of the Lid in A Winged Victory for the Sullen.

V naslednjih dveh letih je sodeloval s postklasičnimi in postrockovskimi vizionarji, kot so pokojni Johann Johannsson, Hildur Gudnadottir, Dustin O'Halloran in Yair Elazar Glotman, so še zapisali v Cankarjevem domu.