Foto: ARS
Foto: ARS

Na koncertu bodo nastopili vokalisti Jure Ivanušič, Andraž Hribar, Jadranka Juras, Patetico, Bossa de Novo, Janez Škof, Metod Banko in Nina Strnad, Duo Zajtrk, Aleksandra Ilijevski, Saša Tabaković, Hostnik pa Krečič in Marko Boh. Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija jih bosta spremljala pod vodstvom dirigenta Matjaža Mikuletiča, ki je tudi prispeval vse priredbe.

Koncert se bo začel ob 20.00, v neposrednem prenosu pa ga lahko spremljate tudi na tretjem programu Radia Slovenija – programu Ars. Umentiški vodja cikla je Hugo Šekoranja.

Večer bo z Igorjem Velšetom povezovala Alma Kužel, programska vodja prireditve in urednica oddaje na Arsu Srce šansona. Po koncertu bodo spregovorili tudi sami izvajalci.

Veliki oder SNG Drama Ljubljana se ponaša z odlično akustiko in je zato postal tudi občasno glasbeno prizorišče. V sezoni 2022/23 so predstavili novo glasbeno-gledališko platformo Ars in Drama, v okviru katere sta združila ustvarjalne moči program Ars – ljubljanska Drama in v dveh sezonah ponudila sedem koncertov.

Big Band RTV Slovenija. Foto: RTV SLO
Big Band RTV Slovenija. Foto: RTV SLO

V zadnji sezoni – tik pred nocojšnjim sklepnim koncertom – sta cikel Ars in Drama ponudila štiri glasbene večere. Po razprodanih prvih treh koncertih – oktobrskem gala večeru, posvečenem legendarnemu slovenskemu džezistu Jožetu Privšku, in novembrskem poklonu skupine QuatroPorTango slovitemu argentinskemu ustvarjalcu Astorju Piazzolli – je bil v izjemno hitrem času razprodan tudi koncert Nine Strnad in njenega džez banda.