Džezist Jure Pukl. Foto: MMC RTV SLO
Džezist Jure Pukl. Foto: MMC RTV SLO

"Džez je glasba, ki od glasbenika zahteva močno tehnično znanje samega inštrumenta, močno harmonsko obvladanje in pa močen osebnostni izraz. Je glasba, ki mi dovoljuje umakniti se v svoj svet in hkrati ostati povezan s publiko," je saksofonist in skladatelj Jure Pukl dejal v intervjuju za MMC, ko je leta 2015 dobil nagrado Prešernovega sklada.

Mesečni džezovski koncerti pod naslovom Jazz Ars All Stars potekajo praviloma ob nedeljah, v sodelovanju s Cukrarno, novim kulturnim centrom v Ljubljani.

Marko Črnčec. Foto: Arhiv RTV SLO
Marko Črnčec. Foto: Arhiv RTV SLO

V Cukrarna baru bodo predstavljali najboljše domače in tuje džezovske zasedbe, vse koncerte pa bodo neposredno prenašali na Programu Ars. Video prenos bo mogoče spremljati tudi na spletni strani rtvslo.si in družbenih omrežjih RTV Slovenija, Program Ars in Cukrarna bar.

Napovednik prihajajočih koncertov

13. februar ob 20.00 - Big Band RTV Slovenija & Karin Zemljič, dirigent Matjaž Mikuletič

13. marec ob 20.00 - Ajda Stina Turek & Vid Jamnik, gost Tomaž Gajšt

10. april ob 20.00 - Moonlight Sky Trio

15. maj ob 20.00 - Tadej Tomšič Jazz Institution

Izvedla bosta tudi priredbe popularnih in džezovskih skladb
V mesecu januarju bosta nastopila dolgoletna sodelavca in glasbenika, ki sta se uveljavila tudi v svetovni prestolnici džeza, New Yorku. V sklopu koncertov Jazz Ars All Stars bosta prvič nastopila v dvojcu. Izvajala bosta povsem nove skladbe in priredbe popularnih, klasičnih ter džezovskih skladb.

Prisluhnite lahko tudi ostalim koncertov iz cikla Jazz Ars All Stars:

JAZZ ARS ALL STARS - Aleš Rendla kvintet
Lia Pale & mathias rüegg - JAZZ ARS ALL STARS