Iron Maiden so konec maja koncertirali tudi v Pragi. Foto: epa
Iron Maiden so konec maja koncertirali tudi v Pragi. Foto: epa

Decembra 2003 so Iron Maiden v sklopu evropskega dela turneje Dance of Death nastopili tudi v nemškem Dortmundu, kjer so občinstvu postregli z živimi izvedbami novejših skladb in seveda tudi železnim repertoarjem iz svoje več kot petindvajset let trajajoče kariere. Presenetili so predvsem z akustično izvedbo skladbe Journeyman ter s prirejenima Paschendale in Dance of Death.

Koncertni DVD, ki bo izšel avgusta, je zaznamoval glavne utrinke norije Iron Maiden: intervjuje s člani ekipe in z oboževalci, fotogalerije, plakate, posnetke iz nastopov po Južni Ameriki in še nekaj videospotov.

Dodatek: o nastajanju plošče
Na tovrstnem DVD-ju ponavadi ne sme manjkati kak ekskluzivni dodatek: tokrat je to 70-minutni dokumentarec o nastajanju plošče Dance Of Death, ki ga je režiral Matthew Amos. Tokrat je bilo prvič, da so Iron Maiden kameram pustili ujeti svoj ustvarjalni proces. Veliko filma so posneli kar sami člani skupine.

Poletje na festivalih
Vzporedno z izdajo dvojnega CD-ja in DVD-ja Death on the Road bo skupina znova krenila na pot; med drugim bodo obiskali tudi slovita festivala v Readingu in Leedsu, še pred vsem tem pa bodo skupaj z legendarnimi Black Sabbath nastopili na ameriškem delu turneje Ozzfest.