Trenutno eden najinovativnejših reggaepevcev Patrice se prvič predstavlja slovenskemu občinstvu. Foto: Izzven
Trenutno eden najinovativnejših reggaepevcev Patrice se prvič predstavlja slovenskemu občinstvu. Foto: Izzven

Odprtje festivala so zaupali reggaeglasbeniku Patriceu, ki je tudi največje ime letošnje izdaje. Z edinstveno kombinacijo reggaeglasbe, soula in angažiranega kantavtorstva bo nastopil v veliki dvorani Narodnega doma. Velja za izjemnega performerja, kar med drugim potrjujejo njegovi nastopi z Youssou N'Dourjem in Manu Chaom ter razprodane turneje. Otvoritveni večer bo v Kibli sklenil eden najostrejših družbenokritičnih glasbenikov pri nas, N'Toko.
Festival bo na različnih lokacijah postregel s petimi koncerti in kar štirje izmed teh so brezplačni. V soboto bosta na malem odru Narodnega doma koncertirala Najoua Samu z edinstveno kombinacijo kalimb in Reut Regev, izraelska pozavnistka, ena najvidnejših ustvarjalk na newyorški sceni.
V nedeljo se bodo poklonili legendarnemu Jimiju Hendrixu – letos mineva 70 let od njegovega rojstva - s triom Voodoo Chile, v katerem nastopajo kitarist Ronnie Drayton, basist TM Stevens in bobnar Keith LeBlanc, ki je sodeloval pri albumih Jamesa Browna, Seala, skupin R.E.M.in The Cure ter Petra Gabriela.