Ratko Divjak. Foto: Jazz Kamp Kranj
Ratko Divjak. Foto: Jazz Kamp Kranj

Raznolik festivalski program bo do 28. avgusta ponudil nastope številnih slovenskih in tujih glasbenikov. Prvi večer se bo v soorganizaciji z Zavodom za turizem in kulturo Kranj v središču mesta predstavil duet klavirjev ob spremljavi hrvaškega basista Maria Mavrina in francoskega bobnarja Christopha Brasa. V petek bo na odru Jazz Kampa premierno nastopila Nuška Drašček s kvintetom. Sobotni večer se bo v Kranju odvil ob petju Nine Strnad, ki bo nastopila s svojim sekstetom.

Željka Veverec. Foto: Jazz Kamp Kranj
Željka Veverec. Foto: Jazz Kamp Kranj

Nedeljski večer je rezerviran za jazzovske standarde in skladbe iz zakladnice bossa nova glasbe. Prvič prihaja na oder Jazz Kampa Kranj priznana madžarska pevka Rozina Patkai s svojo zasedbo PQR. Ponedeljkov večer bo popestril Obradović Tixier duo, torkov pa nizozemska pevka Maaike Den Dunnen.

V sredo, 24. avgusta, bo na odru Jazz Kampa Kranj nastopil priznani srbski basist Vladimir Samardžić s svojim triom, dan zatem bo ob spremljavi zasedbe Momento Cigano nastopil kitarist Teo Collori. Prihodnji petek bo rezerviran za sekstet, katerega repertoar obsega skladbe iz zakladnice slavne Astrud Gilberto, s katero je gost te zasedbe trombonist Luis Bonilla tudi veliko nastopal.

Prihodnjo soboto, 27. avgusta, se bo z Jazz Kamp Kranj Festom glasba s Pungerta preselila tudi na kranjske ulice. Na različnih prizoriščih v starem mestnem jedru se bodo dopoldne predstavili glasbeniki, ki so bili v preteklosti udeleženci glasbenih delavnic v okviru Jazz Kampa Kranj.

Obradović Tixier duo. Foto: Jazz Kamp Kranj
Obradović Tixier duo. Foto: Jazz Kamp Kranj

Predzadnji večer festivala bo popestrila hrvaška pevka Željka Veverec, ki pod umetniškim imenom Je Veux s svojo zasedbo nastopa po različnih glasbenih festivalih. Koncertni večeri pa se bodo zaključili v nedeljo, 28. avgusta, ob glasbi kvinteta bobnarja Ratka Divjaka.
Glavna organizatorja Jazz Kampa Kranj sta znani jazzovski kitarist Primož Grašič in trobentač Gregor Grašič. Letos bo festival premierno potekal kar 11 dni.

Nina Strnad. Foto: Jazz Kamp Kranj
Nina Strnad. Foto: Jazz Kamp Kranj

V Cafe Galeriji Pungert je od srede na ogled že fotografska razstava, ki so jo tokrat prvič predstavili v sodelovanju s kranjskim Fotografskim društvom Janez Puhar in njihovi fotografi ter s stalnima razstavljavcema iz preteklih let Gorazdom Gogijem Uršičem in Zoranom Kozino.

Običajno festivalski del spremljajo delavnice, na katerih se ljubiteljski in profesionalni glasbeniki izpopolnjujejo v tehniki in spoznavajo jazz ter popularno glasbo in se naučijo, kako kar najuspešneje kreirati svojo glasbeno kariero. Vendar zaradi pandemije letos že tretje leto ne bo delavnic. V prihodnosti pa načrtujejo tudi mojstrske delavnice.