Klasična glasba, rap, avtorski beati, njihove priredbe, poezija in uglasbeni teksti bodo združeni s simfoniki v priredbi Matije Krečiča, posebna odrska postavitev, pod katero se podpisuje Matej Filipčič, pa bo dodala še svoj del magije.

Odpri oči in spregovori, pozivajo mladi raperji Masayah, Emkej, Drill, Slick, Vazz, N3, Matter, Dacho, Tunja, Žena, La Bagra, Smirbe, Chiro, Ghet ter ob tem aktivirajo, tematizirajo, interpretirajo pesmi slovenskih pesniških velikanov Franceta Prešerna, Otona Župančiča, Daneta Zajca, Tomaža Šalamuna in drugih, zbrane v knjigo slovenske uporniške poezije in nov album H2SO4. V zbirki, ki jo sestavlja 35 pesmi in osem besedil s priloženega albuma, sta združila moči Igor Saksida in Masayah. "Knjiga H2SO4 je zbirka slovenske uporniške poezije, od ljudske pesmi do izraznosti sodobnih pesnic in pesnikov," je dejal Saksida.

Oder bodo raperji delili z glasbeniki orkestra Music for the future, v katerem sodelujejo nadarjeni glasbeniki iz Ukrajine z mladimi glasbeniki iz Slovenije, dirigentko Živo Ploj Peršuh, solistko na violini Majo Horvat in Ivanom Lotričem.

Foto: Založba Beletrina
Foto: Založba Beletrina