Koncert oživlja izvorno glasbo štirih skladateljev iz vseh osmih filmov, prirejenih po knjižnjih uspešnicah J. K. Rowling. Magični svet ikoničnega čarovnika je v filmski različici zgodbe namreč oživila tudi izvirna glasba.

Foto: Križanke
Foto: Križanke

V prvih treh filmih je glasba Johna Williamsa, v četrtem jo je ustvaril Patrick Dole, v petem in šestem filmu iz franšize Nicolas Hooper, zadnja dva filma pa se gibata v ritmih Alexandra Desplata. Tokrat bo njihovim delom mogoče prisluhniti v koncertni preobleki z izbranimi glasbenimi odlomki, kot so Hedwigina tema, Bradavičarkina himna ali Dumbledorjevo slovo.

Kot gost nastopi tudi član igralske zasedbe
Večer bodo popestrili vizualni in čarobni svetlobni učinki, kot gost pa se bo glasbenikom na odru pridružil tudi član igralske zasedbe in s poslušalci delil svoje izkušnje s snemanja, so poudarili na spletni strani. "Pripovedoval bo o prijateljstvih, ki so se spletala, ljubeznih in dogodivščinah, ki so jih doživeli ob poustvarjanju nevarnega sveta čarovnikov," so povedali organizatorji.

Berlinski Star Entertainment je produkcijska hiša fundacije Cinema for Peace, ki jo je leta 2008 ustanovil slovenski filmski producent Jaka Bizilj. Kot producent se je podpisal tudi pod koncert Čarobna glasba iz Harrya Potterja, ki jo v različnih zasedbah izvajajo že od leta 2020.

Biziljeva fundacija, ki tesno sodeluje z gostujočo produkcijsko hišo, se s filmom bori proti zlorabam, neenakostim in kršitvam človekovih pravic. Med drugimi jo podpirata tudi slavna igralca Angelina Jolie in George Clooney ter verski voditelj Dalai Lama.

Star Entertainment je v preteklosti že sodeloval s svetovnimi imeni, kot sta Placido Domingo in Ana Netrebko, ki bosta v prihajajočih tednih gostovala v Ljubljani. V petek, 26. avgusta, bo kljub peticiji Ukrajinske skupnosti v Sloveniji na odru Cankarjevega doma nastopila ruska sopranistka Anna Netrebko. Placido Domingo pa bo po svojem julijskem nastopu na Ljubljana Festivalu v Križankah znova nastopil v sredo, 31. avgusta.