Pevka in tekstopiska z umetniškim imenom Lana Del Rey in s pravim imenom Elizabeth
Pevka in tekstopiska z umetniškim imenom Lana Del Rey in s pravim imenom Elizabeth "Lizzie" Grant. Foto: Reuters

Turneja naj bi obšla še mesta Pariz, Manchester, Glasgow, Birmingham in Berlin.

34-letna glasbenica, znana po uspešnicah Video Games in Summertime Sadness, je v izjavi za javnost zapisala, da ji je zelo žal, da "vse pustim na cedilu v zadnjem trenutku, vendar me je bolezen popolnoma presenetila in sem izgubila svoj pevski glas". "Zdravnik mi je za zdaj za štiri tedne odsvetoval nastope. Jezi me, da vas puščam na cedilu, ampak se moram pozdraviti. Z ljubeznijo, Lana." Do zdaj se pevka na odpoved še ni odzvala na družbenih omrežjih, le prek svoje službe za odnose z javnostmi.

Prodajalci vstopnic so že sporočili, da bodo vrnili denar vsem kupcem turnejskih vstopnic, londonska O2 pa je tvitnila: "ODPOVED: Žal je Lana Del Rey prisiljena odpovedati prihajajočo turnejo po EU-ju in Veliki Britaniji zaradi bolezni. Kupcem svetujemo, da se za vračilo denarja obrnejo na prvotno mesto nakupa."

Foto: EPA
Foto: EPA

Datumi koncertov za zdaj še ostajajo navedeni na njenem spletnem mestu, skupaj s štirimi datumi koncertov po evropskih mestih v juniju. Čeprav ni navedeno na njenem spletnem mestu, je že zaokrožilo po medijih, da bo predvidoma nastopila trikrat na festivalu Lollapalooza v Južni Ameriki konec marca in na festivalih Coachella, Hangout in Bonnaroo v ZDA letos spomladi, poroča publikacija Vulture.

Njen novi album Norman Fucking Rockwell, šesti po vrsti, prihaja po albumih Lana Del Rey, Born to Die, Ultraviolence, Honeymoon in Lust for Life. Turneja je bila namenjena za predstavitvi tega zadnjega albuma, ki je bil letos med drugim nominiran za dva grammyja. Koncertno pot je začela septembra v Los Angelesu, kjer je pripravila zvezdniški koncert z naslovom Hollywood Bowl. Nastopili so denimo njen sodelavec Jack Antonoff, Sean Lennon, s katerim je posnela duet Tomorrow Never Came na prejšnjem albumu, Adam Cohen, s katerim sta zapela uspešnico njegovega očeta Leonarda, Chelsea Hotel, in Chris Isaak, s katerim sta izvedla skladbo Wicked Game.

Poleg albuma je pred kratkim posnela pesem Don't call me angel skupaj z izvajalkama Ariano Grande in Miley Cyrus. Skladba je nastala kot naslovna pesem novega filma iz kultne franšize Charliejevi angelčki.