Šprohar, ki je oslepel pri 18. letu, se ni nikoli
Šprohar, ki je oslepel pri 18. letu, se ni nikoli "vdal". Po več kot desetih letih upokojitve je prevzel mesto direktorja Urada Vlade RS za invalide, ob njegovi ukinitvi pa se je zaposlil na Ministrstvu za zdravje in kot predstavnik tega je danes tudi predsednik Sveta Vlade RS za invalide ter predstavnik Vlade v Fundaciji za Financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij. Ukvarja se z glasbo, lutkovnim gledališčem, izdal je šest knjig. Foto: BoBo

Šprohar je kitaro začel igrati pri štirinajstih letih v internatu in tam s prijatelji ustanovil prvo skupino, v kateri je igral ves čas obiskovanja srednje šole. "Zares" pa se je začelo, ko je leta 1974 ustanovil zasedbo Zračni most, s katero je nastopal po vsej Sloveniji. Leta 1975 je nastopala v radijski oddaji Pop Rock Selekcija, ki jo je organiziral in vodil Rihard Kislih, leta 1978 pa je v studiu Akademik posnela pesem Ona še živi, ki se je uvrstila na lestvico Pops 20 in na njej kar nekaj tednov vztrajala prav blizu vrha.
Ko je Šprohar začel sodelovati z ad hoc lutkovnim gledališčem Naše dvorišče, v katerem je pisal in izvajal različno glasbo za otroke, je Zračni most prenehal delovati, leta 2005 pa so se nekateri člani spet zbrali in poskušali igrati za prosti čas in hobi. Po treh letih od ponovne združitve so v studiu Činč posneli štiri pesmi, trenutno pa Šprohar v studiu York v Dekanih snema svojo prvo samostojno ploščo. Kot je Šprohar še povedal v intervjuju z Janetom Webrom, je prepričan, da bo plošča dobra, in če se bo izkazalo, da ima prav, bo Zračni most deloval bolj aktivno, v nasprotnem primeru pa se bodo še naprej dobivali ob priložnostnih igranjih za hobi, saj jim to vsem veliko pomeni.
Skladbe za skupino piše sam, kitaro pa še vedno igra po uro ali dve na dan, "saj mu je to z leti postala potreba in veliko veselje. "