Foto: Borut Bučinel
Foto: Borut Bučinel

Kot pravi trojica, z zgoščenke, ki je izšla pri Založbi Radia Študent v digitalni obliki in kot gramofonska plošča, kljub aktualnemu razmišljujočemu tonu vejeta svetloba in optimizem.

V osmih instrumentalnih skladbah se mešajo sodobni džez, improvizirani in popularni glasbeni tokovi, prepleteni z vplivi klasične glasbe, klasičnega rocka in hip hopa. Glasbeni virtuozi na plošči Mislec skozi čezžanrsko zvočno potovanje premišljujejo o aktualnem družbenem dogajanju, kljub temu pa njihovo polnokrvno glasbo prevevata tako dobrodošla svetloba in optimizem.

"V teh virtualnih časih je res poseben užitek izdelati nekaj oprijemljivega – to se nam zdi zelo pomembno. Borut Bučinel je ploščo oblikoval tako, da jo bo morda kupil tudi nekdo, ki doma nima gramofona," poudarja trojica.

Marko Brdnik na harmoniki, Uroš Rakovec na kitari in Gašper Peršl na bobnih delujejo kot solisti, komorni in studijski glasbeniki. Vsak zase in včasih skupaj igrajo v različnih domačih in mednarodnih avantrockerskih, džezovskih, etnodžezovskih in drugih že večkrat nagrajenih zasedbah ter ustvarjajo glasbo za gledališke in plesne predstave in filme. Brdnik in Rakovec sta pred petimi leti združila moči pri albumu Leta, ki je naletel na topel odziv pri poslušalcih in kritikih.

Uroš Rakovec je bil tudi gost Aleša Ogrina v oddaji Nočni obisk. Pogovoru lahko prisluhnete spodaj.

Uroš Rakovec