Dogodki bodo potekali do 23. julija vsak torek, sredo in četrtek ob 21. uri.

Cikel nocoj ob 21.00 odpirata Teo Collori in Mario Babojelić. Foto: Cankarjev dom
Cikel nocoj ob 21.00 odpirata Teo Collori in Mario Babojelić. Foto: Cankarjev dom

Prva torej na oder stopata Tea Collori in Mario Babojelić, ki sodelujeta že deset let. Njun repertoar sestavljajo avtorske pesmi in priredbe poznanih popskladb iz zakladnice balkanskih popuspešnic, ki do zdaj še niso bile zaigrane na akustični kitari.

Solistiko, ki je nastala po besedilu in v režiji Branka Završana, si lahko ogledate v četrtek, 2. julija. Foto: Nejc Saje
Solistiko, ki je nastala po besedilu in v režiji Branka Završana, si lahko ogledate v četrtek, 2. julija. Foto: Nejc Saje

Jutri bo na sporedu večer s pianistom Bojanom Goriškom, ki bo zaigral Za Alino estonskega skladatelja Arva Parta in izbor del ameriškega skladatelja Philipa Glassa. Prvi teden bo sklenila glasbena predstava Solistika Branka Završana, ki je zasnovana na tradiciji glasbenih klovnov, enem najstarejših zabavnih žanrov, ki se odlikuje z duhovitim in predvsem virtuoznim izvajanjem – tokrat vrhuncev klasične glasbe v inovativnih aranžmajih za nepričakovana glasbila.

Naslednji teden odpira dogajanje lani nastali MUG Trio, ki ga sestavljajo Marko Brdnik na harmoniki, Uroš Rakovec na kitari in Gašper Peršl na bobnih. Trojica glasbenikov vsak zase in včasih skupaj igra v različnih domačih ter večkrat nagrajenih mednarodnih avant-rockerskih, džezovskih, etno-džezovskih in drugih zasedbah ter ustvarja glasbo za številne gledališke in plesne predstave ter filme.

V sredo bosta triu sledila mlada tolkalca Jan Čibej in Luka Poljanec, ki kot duo in solista že od otroštva dosegata zavidljive uspehe na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Teden bo zaokrožil projekt Eno balado, prosim!, ki združuje glasbo, ples in pripoved, med seboj stkane skozi preplet slovanskih kultur in flamenka. V pripovedovanju zgodb z baladami se bosta za mizo srečali Zvezdana Novaković, vokalistka, harfistka in vsestranska umetnica, ter Urška Centa, plesalka flamenka in odrska ustvarjalka.

Zasedba Počeni škafi bo nastopila 14. julija. Foto: Cankarjev dom
Zasedba Počeni škafi bo nastopila 14. julija. Foto: Cankarjev dom

Prvi večer tretjega tedna pripada bendu Počeni škafi, v katerem nastopajo Marjeta Prudič (glas, klavir), Matevž Zlatnar (trobenta), Andraž Gnidovec (pozavna), Jakob Grčman (kitara), Nejc Klun (kontrabas) in Jernej Juren (perilnik), prinašajo pa mešanico ameriškega svinga in francoskega šansona, ki je brez starševskega nadzora odraščal na ljubljanskih ulicah.

V sredo bo s svojimi izvedbami in priredbami glasbe šestdesetih, sedemdesetih in vse do danes občinstvo osvojila glasbena zasedba petih mladih dam Jazz Ladies, ki jih druži skupna ljubezen do džezovske glasbe. Zasedbo sestavljajo Natalija Tumpej (glas), Taja Božič (klavir), Nina Merkoci (saksofon), Petra Trobec (kontrabas) in Nina Korošak Serčič (bobni). V četrtek bosta v prvi slovenski uprizoritvi kriminalne zgodbe Svet večer zaigrala Nataša Barbara Gračner in Vlado Novak.

Zadnji teden cikla Mala terasa sredi Ljubljane bo uvedel idrijski sekstet Divje jezero, ki ga sestavljajo Alen Bogataj (bas), Luka Čibej (bobni), Aleš Golja (kitara), Žiga Kovačič (klaviature), Tomi Peljhan (saksofon) in Žan Sedej (glas), na odru pa se jim bo pridružila Vesna Zornik. Z razgibanim programom jim bo sledil kvartet saksofonov Roya, v sestavi Petra Horvat, Weronika Partyka, Betka Bizjak Kotnik in Jovana Joka.

Cikel 23. julija sklepa predstava Piaf, Edith Piaf. Foto: Cankarjev dom
Cikel 23. julija sklepa predstava Piaf, Edith Piaf. Foto: Cankarjev dom

Sklepni večer bo namenjen predstavi Piaf, Edith Piaf v režiji Tijane Zinajić. Edith Piaf bo Vesna Pernarčič Žunić, na klavirju pa jo bo spremljal pianist Joži Šalej.