Manca Izmajlova je v Moskvi nekaj let študirala operno petje, obenem pa odkrila neznansko bogastvo glasbe slovanskih narodov.
Manca Izmajlova je v Moskvi nekaj let študirala operno petje, obenem pa odkrila neznansko bogastvo glasbe slovanskih narodov. "Iz večletnega kovanja idej in njihovega uresničevanja je nastala Slovanska duša, nato pa še Slovensko srce - edinstvena projekta v žanru "crossover" oziroma simfonična estrada na temo slovanske glasbe na celem svetu. S Slovansko dušo se je pričelo tudi njeno večletno sodelovanje z Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije in legendarnim dirigentom Sergejem Skripko," je pevka zapisala na svoji spletni strani o povezavi z Rusijo. Foto: Igor Skobelev

S pesmijo Ennia Morriconeja Nella fantasia je pevka sklenila koncert v polni dvorani P. I. Čajkovskega v Moskovski filharmoniji. Izmajlova je prva Slovenka, ki je nastopila v tej dvorani, na koncertu ob številnih znanih ruskih pevcih in pevkah.

Nastop Izmajlove je bil prvi izmed večjih koncertov v Moskvi, ki napovedujejo njen veliki solistični koncert z orkestrom prihodnje leto. Vodstvo dvorane pa ji je ob tej priložnosti ponudilo še koncert v abonmaju filharmonije prihodnjo sezono. Pevka in njen mož, violinist in producent Benjamin Izmajlov sta dobila tudi povabilo k predstavitvi njunih projektov Slovanska duša in Slovensko srce na TV Kultura. Izmajlova je sporočila, da so se koncerta udeležili številni slovenski diplomati in poslovneži, ki živijo v Moskvi, med njimi slovenska veleposlanica Ada Slivnik.