Legendarni kitarist je razvil svoj razpoznavni slog. Foto: EPA
Legendarni kitarist je razvil svoj razpoznavni slog. Foto: EPA

Ozzy Osbourne, Slash (ki je v družbi drugih članov Velvet Revolver še pred dvema dnevoma grel Ljubljano) in Nicko McBrain (iz zasedbe Iron Maiden) so se lotili modnega oblikovanja. Ne gre za to, da bi jim mačistični svet hrupne glasbe začel presedati. Glasbeniki bi radi zbrali vsaj tri milijone dolarjev za neprofitne organizacije.

Glasbeniki bodo oblikovali posebne zapestnice, na katere bodo zapisali kratka optimistična oziroma ozaveščajoča sporočilca. Vse, kar bo ostalo po plačilu davkov, bodo metalci razdelili na enake dele in jih nakazali humanitarnim organizacijam po svojem izboru. Zapestnice so le prve v seriji izdelkov - majic, superg, šalic za kavo in celo porcelana.

Koristno s prijetnim
Celotni projekt je nastal pod okriljem organizacije 21st Century Leaders, ki zbira (ljubiteljske) umetnine, ki so nastale pod prsti raznih slavnih osebnosti. Organizaciji se je priključila že cela vrsta znanih imen: nadškof Desmond Tutu, George Clooney, Nicole Kidman, Ewan McGregor, Pierce Brosnan, David Bowie, Coldplay, Giorgio Armani, Donna Karen, Claudia Schiffer, Heidi Klum, Sir Michael Caine in drugi. Vsak izmed njih je za dobrodelno dražbo že ustvaril svoj avtoportret.

Prve glasbene zapestnice so - v omejeni nakladi - na spletu na prodaj že od 10. junija, od petka naprej pa jih bomo v tujini lahko kupili tudi v trgovinah verige Virgin.