Ena od štirih slovenskih predstavnikov, Patricija Avšič na violini, je osvojila nagrado best of talents. Foto: Facebook/Virtuosos Talent Show
Ena od štirih slovenskih predstavnikov, Patricija Avšič na violini, je osvojila nagrado best of talents. Foto: Facebook/Virtuosos Talent Show

V okviru glasbenega tekmovanja Virtuozi V4+ se vsako leto predstavljajo nadarjeni mladi glasbeniki iz štirih držav: Madžarske, Češke, Poljske in Slovaške. Letos se na tekmovanju predstavila tudi gostujoča država Slovenija.

Vsako leto tekmovanje nadarjenih mladih virtuozov, starih med šest in 19 let, iz petih držav spremlja približno 70 milijonov gledalcev.

Letos so se širokemu občinstvu predstavlili tudi slovenski mladi glasbeniki, in sicer Patricija Avšič (violina), Evelin Greblo (harfa), Julija Cante (klavir) in Maksim Gal-Šehić (saksofon).

Njihove nastope je ocenjevala žirija, sestavljena iz svetovno priznanih glasbenikov, kot so Placido Domingo, polovica dueta 2Cellos Stjepan Hauser, Gabriela Rachidi, Pablo Sainz Villegas, Harvey Goldsmith, organizator prireditve Live Aid, in Guy Pratt, član legendarne skupine Pink Floyd.

Tekmovanje v treh delih (dva polfinala in finale) ste si lahko ogledali na TV Slovenija 2. Prvi polfinale je potekal v ponedeljek, drugi v torek (oba polfinala si lahko ogledate spodaj), v sredo je bil na sporedu veliki finale.

Tekmovanje je v Budimpešti potekalo julija, od slovenskih predstavnikov pa je največji uspeh dosegla Patricija Avšič, ki je dobila nagrado "najboljši talent" (Best of Talents), o katerem so odločali njeni sotekmovalci.

Za nagrado bo nastopila z največjimi svetovnimi zvezdniki pod okriljem agencije HAUSER - Virtuosos Talent Management, njena soustanovitelja pa sta Stjepan Hauser in Harvey Goldsmith.

Oddaje so nastale v sodelovanju z RTV Slovenija, Uredništvom glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija, koordinator projekta je bil Daniel Celarec.

Vse tri oddaje bodo po predvajanju na ogled tudi v MMC-jevem spletnem arhivu.

Virtuozi V4 + Slovenija Finalni nastopi
Virtuozi V4 + Slovenija, glasbeni šov talentov: polfinalni nastopi, 1/2
Virtuozi V4 + Slovenija, glasbeni šov talentov: polfinalni nastopi, 2/2