Gostovanje v Ljubljani sovpada z vrhuncem koncertnih dejavnosti, saj je zasedba pred nedavnim objavila svojo prvo avtorsko skladbo in video z naslovom Zova, pred kratkim pa se jevrnila s turneje po Kanadi. Foto: PijaR

Divanhana že desetletje, odkar je na glasbenem prizorišču, delovanja prinaša edinstven preplet tradicionalnih sevdalink z džezom in popglasbo. Tradicionalni žanr na samosvoj način preoblači v sodobne aranžmaje, navdih pa črpa iz glasbenega izročila Bosne, Kosova, Srbije, Makedonije in Turčije. Edinstven spoj je bosansko skupino uveljavil kot eno najpomembnejših imen neosevdaha, njena širina pa je med drugim razvidna tudi na odlični lanski plošči Kardes, posneti s turško pevko Suzan Kardes in izrazitim pridihom turške glasbene tradicije.

Skupina ima za seboj leto z več kot 40 nastopi v 14 državah. Ustavila se je tudi v Sloveniji, kjer se je poleti na koncertu v Cerknem od zasedbe poslovila prejšnja pevka, septembra pa je izolsko občinstvo že lahko prisluhnilo vokalu Šejle Grgić.

Pevka je diplomantka sarajevske glasbene akademije, v skupino pa je prinesla dodatno vokalno senzibilnost. Sedemčlanska zasedba bo v letu 2019 pripravljala material za novi album, ki bo izšel na začetku prihodnjega leta, zato bo ljubljanski koncert postregel tudi s svežnjem povsem novih skladb.

NAGRADNA IGRA JE ZAKLJUČENA, IZŽREBANCE SMO O NAGRADAH OBVESTILI PREK ELEKTRONSKE POŠTE.

Kako do vstopnic?
V MMC-jevi nagradni igri podeljujemo dve vstopnici za koncert, ki se bo zgodil v sredo, 24. aprila, ob 20.00 v Kinu Šiška v Ljubljani. Do jutri, 19. aprila, do 15.00 nam pošljite ime pevke, ki je v zasedbi prepevala pred Šejlo Grgić. Ime nekdanje pevke nam pošljite na naslov mmc-kultura @rtvslo.si. Med pravilnimi odgovori bomo izžrebali dobitnika dveh vstopnic za koncert in tri dobitnike zgoščenke. Ne pozabite pripisati kontaktnih podatkov.