KuZloDar ob 40-letnici zasedbe KuZle

Kot so pred kratkim v intervjuju za MMC povedali nekdanji člani benda, je glede letnic delovanja Kuzl obstajala rahla zmeda. "Še pred kratkim smo tudi sami mislili, da smo začeli že leta 1979, vendar smo nato medsebojno malo časovno uskladili dogodke iz preteklosti. Tako smo ugotovili, da je 1980 prava letnica nastanka Kuzl, leta 1982 pa je že nastopil konec tega našega benda," so razložili.

Z malo znanja in sreče je lahko postanete lastnik koledarja zasedbe Kuzle. Do srede, 25. marca, do 12. ure nam na naslov mmc-kultura@rtvslo.si pošljite odgovor na naslednje vprašanje: Kako je ime naslovnemu junaku ene izmed kultnih pesmi Kuzl, ki ga lahko na spodnji sliki vidite z njihovim koledarjem? Podarili bomo dva koledarja, ob odgovoru pa ne pozabite pripisati svojega domačega naslova. Pravila o sodelovanju v nagradni igri si lahko preberete tukaj.
Nagradna igra je zaključena, izžrebanca prejmeta koledarja po pošti.

Naslovni junak ene izmed kultnih pesmi benda Kuzle. Foto: Arhiv zasedbe
Naslovni junak ene izmed kultnih pesmi benda Kuzle. Foto: Arhiv zasedbe

Novi posnetki in dokumentarec za 30 let ustanovitve
V osnovni postavi Kuzl so bili Bojan Lapanja (Buni) na vokalu, Dare Kaurič (Dare) na kitari, Iztok Turk (Itko) na bobnih in Dušan Moravec (Dule) na basu.

Zasedba Kuzle pa je leta 2010 takratno 30. obletnico ustanovitve zaznamovala z izdajo nekaterih na novo posnetih pesmi, saj so prej obstajali le slabi demoposnetki z vaj ali koncertov. Prav tako je ob takratnem jubileju nastal še dokumentarni film o zasedbi, ki sta ga posnela Matjaž Mrak in Robi Šabec ter si ga lahko ogledate spodaj.