Kot so zapisali organizatorji, današnji dan svetega Jurija prinaša "nov življenjski krog, zdravje in obilje v naše domove". Zato si ravno danes želijo s skupnim prepevanjem slovenskih pesmi povezovati vse generacije, vse družbene sloje doma in po svetu, negovati slovensko kulturo in jezik, krepiti nacionalno pripadnost, ustvarjati boljše ozračje ter ozaveščati pomen slovenske glasbe in jo prenašati na mladi rod.

Petje ugodno vpliva na zdravje. (fotografija je simbolična). Foto: EPA
Petje ugodno vpliva na zdravje. (fotografija je simbolična). Foto: EPA

Organizatorji spodbujajo, da zainteresirani danes med 10. in 11. uro pojejo od doma, s teras, balkonov, na delovnem mestu, v avtomobilu, v šolah, vrtcih, na zelenih javnih površinah, na okoliških hribih, v parkih, okoli gradov, cerkva, kapelic in drugje.

Na kanalu YouTube projekta je že pripravljen izbor desetih skupnih pesmi Vseslovensko petje s srci - 2021, druge dodane pesmi pa si zainteresirani izberejo po lastnem izboru ali pojejo svoje pesmi.

Pevce, glasbenike in kulturna društva pozivajo, da na javnih zelenih površinah ob primerni medsebojni varnostni razdalji zapojejo in navdušijo mimoidoče. Prav tako lahko glasbeniki od doma prek različnih aplikacij povabijo svoje sledilce in zapojejo skupaj, še piše v sporočilu za javnost.