Foto:
Foto:
Sodeč po nagradah, pri nas naslepše pojejo na Štajerskem.

Bienalno tekmovanje je potekalo od četrtka do sobote, zbori pa so bili razvrščeni v tri kategorije. Med mladinskimi zbori je največ točk in srebrno plaketo osvojil mešani mladinski pevski zbor gimnazije Želimlje, ki sta mu sledila zbora iz Celja in Székesfehérvára z Madžarske. Med otroškimi zbori je zlato plaketo prejel OPZ GŠ Fran Korun Koželjski, srebrno pa zbora iz Prage in Pécsa. V Salzburgu, Lundu (Švedska) in Zagrebu pa pojejo najuspešnejši dekliški zbori.

Dvakrat nagrajena zbora
Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije Želimlje je ob srebrni plaketi prejel tudi nagrado za najprepričljivejši dirigentski nastop. Drugouvrščeni zbor v kategoriji mladinskih pevskih zborov, Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje, pa je tako navdušil občinstvo, da mu je podelilo nagrado za prvi koncert.

Najuspešnejši Slovenci: iz Velenja
Edini slovenski zbor, ki je osvojil zlato plaketo, je OPZ GŠ Fran Korun Koželjski Velenje, ki je zato prejel tudi posebno nagrado za slovenski zbor, ki je osvojil najvišje število točk. Poleg tega so mu podeljevalci namenili še posebno priznanje za najboljšo izvedbo romantične skladbe, občinstvo pa nagrado za drugi koncert, ki so ga izvedli.

Dekleta v Sloveniji najmilejše prepevajo v Celju
V kategoriji otroških zborov je bronasto plaketo prejel tudi Otroški pevski zbor Juventus GŠ Zagorje ob Savi, ki je domov odnesel tudi posebno priznanje za najboljšo izvedbo slovenske skladbe. Med dekliškimi zbori je bil med nagrajenimi le en slovenski zbor, in sicer je sedmo mesto in srebrno plaketo prejel Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje - Center. Dekleta pa so ob tem prejela še nagrado občinstva za tretji izvedeni koncert.

Koncert zmagovalcev
Na tekmovanju so se sicer predstavili zbori iz iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Švedske, Hrvaške, Češke, Litve, Madžarske, Rusije, Bolgarije in Romunije ter pri tem prikazali, kaj so najboljšega poustvarili v zadnjih dveh letih. Zmagovalce so razglasili v soboto zvečer, ko so ti še enkrat nastopili na posebnem koncertu prvouvrščenih.